Condamnat la 10 ani de puşcărie după ce i-a rupt gâtul soţiei

0
368

puscarieUn bărbat de 67 de ani, din comuna Bistreţ, satul Plosca, arestat preventiv pe 30 de zile, în luna iunie pentru omor asupra unui membru de familie, a fost condamnat, la sfârşitul săptămânii trecute, la 10 ani de închisoare cu executare. Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut, în plus, măsura arestării preventive faţă de bărbat. În urma anchetei s-a stabilit că bărbatul este acuzat că i-a rupt gâtul soţiei, în vârstă de 66 de ani, după ce, băut fiind, a luat-o din pat şi a izbit-o violent de podea.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi poliţiştii de investigaţii criminale doljeni au fost anunţaţi vineri, 10 iunie a.c., după-amiaza, că în satul Plosca, comuna Bistreţ, s-a petrecut o crimă. Echipa de cercetare a ajuns la faţa locului, în urma anchetei stabilindu-se faptul că Ştefan Trandafir, de 67 de ani, din localitate, pe fondul consumului de alcool, s-a certat cu soţia, Eugenia Trandafir, de 66 de ani. Profitând că femeia, care stătea întinsă în pat, era slăbuţă, Ştefan a luat-o de o mână şi de un picior, a ridicat-o în aer şi a trântit-o violent de podea, apoi a plecat. O vecină care venise în vizită a găsit-o pe victimă jos, a strigat la o altă vecină şi apoi au anunţat descoperirea sunând la 112. Medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului n-au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul femeii, cadavrul fiind ridicat şi dus la morgă.

 În urma autopsiei s-a stabilit că aceasta suferise o fractură de coloană cervicală, care îi fusese fatală. Ştefan Trandafir a fost reţinut vineri după-amiază, iar sâmbătă, 11 iunie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familiei. Instanţa a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Trandafir Ştefan pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 11.06.2016, până la data de 10.07.2016, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 130 lei reprezentând onorariu avocat oficiu, va fi virată din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Dolj. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 11.06.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Pe 26 august a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Ştefan Trandafir a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru omor asupra unui membru de familie. Cauza a intrat în camera preliminară, a fost analizată de judecători, s-a dispus începerea procesului, iar vineri, 28 octombrie a.c. a fost pronunţată sentinţa. Inculpatul a recunoscut comiterea faptei şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel că a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Judecătorii l-au menţinut în arest preventiv şi au scăzut din pedeapsă perioada petrecută deja în spatele gratiilor. Sentinţa nu este definitivă, astfel că atât inculpatul, cât şi procurorii pot declara apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.