Deputatul PNL, Ionuț Stroe : Guvernul USL are soluţii pentru o construcţie bugetară solidă în 2014

0
87

Guvernul Uniunii Social Liberale analizează în prezent mai multe variante pentru a pune bazele celui mai bun proiect de buget referitor la anul 2014. Pentru a înlătura orice dubiu sau idee falsă, indusă de către Opoziţie, menţionez că cetăţenii României trebuie să cunoască faptul că nu va exista presiune pe salarii şi pensii.

 

Astfel, bugetul de stat pentru 2014 va aduce creşterea salariilor mici, aşa cum este cazul medicilor rezidenţi şi a profesorilor debutanţi. De asemenea, toate pensiile vor fi indexate cu 3,75%.  Cât priveşte discuţiile legate de lărgirea bazei de impozitare, trebuie să menţionez că aceasta nu presupune creşteri de taxe sau introducerea de impozite noi, ci are în vedere mărirea numărului de contribuabili.

 

În condiţiile în care în Codul Fiscal există foarte multe excepţii de la plata contribuţiilor, care nu pot fi justificate, consider că nu este normal ca aceia care nu contribuie să se susţină de fapt din banii celorlalţi plătitori de taxe şi impozite. Desigur, nu vor fi impozitate persoanele aflate deja în întreţinerea contribuabililor.

 

Pentru că principala preocupare a Guvernului o reprezintă lupta cu evaziunea fiscală, Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF depun toate eforturile pentru implementarea celor mai eficiente măsuri privind reducerea acestui fenomen, care pentru România reprezintă un adevărat flagel.

De asemenea, o prioritate a Guvernului nostru pentru anul viitor o reprezintă investiţiile şi creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene, care în prezent au atins pragul de 25%.