Deputatul PDL, Ștefan Stoica : Eşecurile actualului Guvern – Oltchim, CFR Marfă

0
387

Din păcate pentru cei 11000 de angajaţi ai CFR Marfă, Guvernul României nu a dorit sau nu a vrut să răspundă întrebărilor pe care PDL le-a pus în legătură cu această privatizare eşuată”, a comentat deputatul Ştefan Stoica după ce Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de 72 de deputaţi PDL şi PPDD intitulată “CFR Marfă – Cronica altei privatizări eşuate”.

”Prin depunerea acestei moţiuni, doream să aflăm de la Guvern ce se va întâmpla cu cei 11.000 de angajaţi ai CFR Marfă, cine îşi asumă răspunderea pentru hotărârea de Guvern care a dus la eşuarea privatizării şi când va fi reluat procesul de privatizare”, a subliniat Stoica.

Referindu-se la acest eşec al Guvernului, Ştefan Stoica sublinia într-o declaraţie politică faptul că: ”din păcate pentru economia României, cu nu mai puţin de o săptămână în urmă am asistat la un alt eşec de proporţii marca USL. Un eşec ale cărui ecouri vor depăşi, de această dată, cu siguranţă, graniţele României mai mult decât eşecul anterior al privatizării Oltchim, ştirbind şi chinuind şi mai mult o economie şi aşa îngenunchiată de politicile acestei guvernări a USL”.

În declaraţia sa politică, deputatul PDL afirma că ” Finalul acestei privatizări ce a fost mai degrabă un întreg circ marca USL, în care fiecare arată cu degetul către fiecare, sustrăgându-se de responsabilităţi”. Ştefan Stoica amintea în acest context că ”acest proces a fost infectat de către USL încă de la bun început, când deşi acesta era în derulare şi o parte din investitorii străini au ales să se retragă, Guvernul a şters datoriile companiei prin convertirea acestora în acţiuni ale statului, după depunerea ofertelor de privatizare, schimbând astfel regulile în timpul jocului”.

”Eşecurile actualului Guvern – Oltchim, CFR Marfă şi celelalte – ne arată tuturor realitatea şi care au fost de fapt adevăratele ţinte ale proiectului de guvernare al USL, ce s-a dovedit a fi doar o mare capcană pentru întreg poporul român”, a concluzionat deputatul PDL Ştefan Stoica.