Universitatea „Spiru Haret” din Craiova a organizat în perioada 22-28 octombrie a.c., festivităţile de finalizare a activităţii de instruire pentru primul an de implementare a proiectului „Performanţă în carieră şi în afaceri pentru femei”. Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are ca obiectiv general formarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale pentru femei în vederea dezvoltării carierei sau pentru iniţierea unei afaceri. Au beneficiat de pregătire 150 de femei din Craiova, Braşov şi Bucureşti. Pe lângă partea teoritică şi practică, cursantele au beneficiat de întâlniri cu femei întreprinzător, care conduc afaceri de succes. Scopul întâlnirilor a fost transferul de bune practici şi de modele de succes fiind o etapă semnificativă în realizarea obiectivului general al proiectului.
30 de premii speciale
Cele mai bune planuri de afaceri, realizate după stagiul de pregătire, dar şi rezultate la curs au fost prezentate şi premiate, vineri, 28 octombrie, cu diplome şi 500 de lei pentru fiecare participant. Au fost astfel felicitate 30 de persoane. Cu această ocazie a fost realizat şi un prim bilanţ al indicatorilor propuşi în cadrul proiectului, care au arătat că peste 20 de femei au făcut un pas în carieră, iar 15 persoane au iniţiat o afacere.
„Persoanele care şi-au deschis o afacere au avut înainte de începerea proiectului fie statut de persoane inactive fie de angajate. Din rândul persoanelor care au făcut un pas în carieră peste 50% au avut înainte statutul de persoane în căutarea unui loc de muncă. Cealaltă jumătate din cadrul persoanelor care au făcut un pas în carieră erau deja angajate şi au obţinut posturi mai bune şi mai bine plătite dar şi un statut socio-profesional mai ridicat”, a precizat conf.univ.dr. Dragoş Ilie, manager de comunicare.
Potrivit coordonatorilor de proiect, realizarea indicatorilor de performanţă este parţială. Aceştia se aşteaptă ca gradul de realizare să fie mult mai mare , după acordarea diplomelor de finalizare a cusrurilor, având în vedere că pe piaţa muncii, de regulă, angajatorii solicită dovezi cu privire la calificarea personalului.