Universitatea Craiova l-a împrumutat pe Lyes Houri

0
607

Mijlocaşul francez Lyes Hafid Houri, în vârstă de 25 de ani, a fost împrumutat pentru acest sezon de Universitatea Craiova de la formaţia maghiară MOL Videoton Fehervar, cu opţiune de cumpărare în vara viitoare. Lyes Houri a mai jucat în Liga I la Viitorul, între 2018-2020, reuşind să câştige Cupa României şi Supercupa cu formaţia antrenată de Gică Hagi. Are 1,66 metri şi este evaluat de transfermarkt la 1,4 milioane de euro, iar la Craiova va purta numărul 15.

Născut la Lomme, în Franţa, Houri este de origine magrebiană, având mama din Algeria şi tată marocan. Junioratul şi l-a făcut la Lille, Wasquehal şi Valenciennes, iar la seniori a evoluat pentru Bastia, Belforf, Lens B, în ligile inferioare din Franţa, şi la Roda Kerkrade, în Olanda. În sezoanele reprezentative pentru el, micuţul mijlocaş la creaţie a reuşit 5 goluri şi 8 pase de gol la Viitorul, respectiv 6 goluri şi 16 pase de gol pentru MOL Fehervar. În actuala stagiune nu a fost utilizat decât în cupele europene de formaţia maghiară care a terminat campionatul trecut pe locul 3. Ca şi Universitatea Craiova, Fehervar a fost eliminată ruşinos din preliminariile Conference League, după o dublă cu armenii de la Ararat Erevan (0-2, 1-1). Houri a oferit assist-ul unicului gol al ungurilor. Lyes Houri are selecţii în naţionalele U16, U17 şi U19 ale Franţei.

„Am auzit de interesul Universității Craiova de la agentul meu. Știam clubul, am jucat cu Viitorul în Bănie. A fost o oportunitate bună să vin aici. Am venit să dau tot ce e mai bun pentru această echipă, să câștig trofee aici, acesta este obiectivul meu. Știu că Universitatea Craiova este un club important în România.  Vreau să impresionez la Craiova. Cred că am o tehnică bună și sper să le fac pe plac suporterilor și echipei. Sper să ajut echipa să câștigăm. Îmi amintesc când am jucat cu Viitorul aici, a fost foarte frumos, suporterii sunt fantastici. Consider că Universitatea Craiova are cel mai frumos public din țară, iar stadionul este incredibil.  Știu câțiva dintre jucători, am jucat la Viitorul cu ei, dar nu am apucat să vorbim încă. E un club bun, cu infrastructură și, de asemenea, Craiova este un oraș frumos. Sunt un jucător care oferă mai multe pase decisive decât goluri, dar nu îmi este frică să dau la poartă. Sper să și înscriu. Vreau să le spun mulțumesc pentru încredere fanilor, e foarte important pentru mine, și le spun acestora că voi da tot ce e mai bun pentru Universitatea Craiova” a declarat Lyes Houri, la sosirea în Bănie.