Craiova – finalistă în competiția pentru titlul “Capitala Tineretului din România” 2023

0
565

Prima rundă a procesului de jurizare în alegerea orașelor finaliste pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2023 s-a încheiat. Craiova, Târgu-Jiu, Târgu Secuiesc merg mai departe în finala competiției. În runda următoare, cele trei orașe trebuie să își dezvolte dosarul de candidatură și să îl depună până pe 1 octombrie. Câștigătorul va fi anunțat la Constanța, pe 9 octombrie.

Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română și va deține titlul de “Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023.

Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană, cu participarea directă a  tinerilor, capitalele realizând proiecte profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la dezvoltarea orașului. Aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, promovând toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară.

Programul „Capitala Tineretului din România” funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului – titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015 – și a fost inițiat de Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și BCR. Prima ediție a avut loc în 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iași, Constanța.