Mangia şi Bancu au prefaţat derby-ul Craiova – Dinamo

0
198

Derby-ul etapei a 7-a a Ligii I, Craiova – Dinamo, se dispută sâmbătă, de la ora 21.30, pe arena „Ion Oblemenco”.

Italianul Devis Mangia, a prefaţat duelul astfel: „Ne aşteaptă un meci dificil, Dinamo e echipă care nu renunţă, care revine şi poate marca oricând, care luptă până la final, a egalat FCSB de trei ori, a câştigat în ultimul minut în etapa trecută. Am înţeles că Dinamo este rivala principală a Craiovei şi am văzut asta şi în tribune. Pentru noi este important să câştigăm acest meci, pentru a urca în clasament, pentru sezonul pe care-l parcurgem. După un an şi ceva cred că am început cunosc atmosfera de la Craiova, când ai un rezultat pozitiv creşte entuziasmul, când ai unul negativ – scade. Pentru noi e important să nu ne lăsăm  influenţaţi de rezultate, fie ele pozitive sau negative, trebuie să ne păstrăm echilibrul”.

Italianul s-a referit şi la sistemul de joc al echipei, schimbat pentru partida precedentă, de a Voluntari:„Deciziile le iau eu în privinţa echipei, a sistemului de joc, nu discut cu jucătorii. Sper că mă consideraţi destul de inteligent să nu credeţi că am schimbat sistemul de joc pentru că am avut accidentaţi. O să vedem în ce sistem vom juca, cu 3 fundaşi sau cu 4, un sistem îl cunoaştem mai bine, pentru că l-am folosit mai mult, altul mai puţin. E posibil să revină unul sau doi jucători, dar este posibil să şi pierdem tot unul sau doi faţă de partida precedentă”.

Devis Mangia nu a dorit să comenteze achiziţiile lui Nuno Rocha şi Elvir Koljic, deşi echipa acestuia din urmă a anunţat deja transferul său în Bănie, dar a precizat că jucătorii care vor veni se încadrează filosofiei de joc a echipei. „Nu pot spune nimic despre ei, nu este nimic oficial deocamdată. Se poate spune că sunt pe drum. În sezonul trecut formula de bază în atac era iniţial, Gustavo-Ivan-Băluţă. Am încercat apoi o altă formulă când a plecat Ivan şi nu a dat rezultate, aşa că am recurs la tripleta Mitriţă-Băluţă-Gustavo. Jucătorul bosniac despre care vorbiţi are caracteristici care ne pot ajuta”, a declarat Mangia. Italianul nu a comentat nici selecţia lui Contra, dar a menţionat: „Nu ştiu pe cine a convocat selecţionerul, este treaba lui, eu pot spune doar că Bancu este cel mai bun fundaş stânga din România”.

Bancu: „E cel mai mare derby pe care-l putem avea”

Nicuşor Bancu spune că moralul său şi al colegilor este unul bun după victoria de la Voluntari şi: „Pentru mine este cel mai mare derby pe care-l putem avea, un meci foarte frumos, suporterii au ambiţii mari cu Dinamo, ştiu ce simt toţi toltenii la un astfel de joc. Sper să marchez din nou, aş vrea să am mai multe goluri pentru Dinamo, dar importantă este victoria. Nu cred că Dinamo este mult mai slabă după plecarea lui Mahlangu, deşi este un jucător foarte bun. Au însă un lot suficient de valoros pentru a ne pune mari probleme. Dacă vom juca însă aşa cum trebuie la un meci acasă, la un derby, cu determinare foarte mare, cu suporterii alături de noi, atunci cred că putem câştiga. Avem unii dintre noi probleme din cauza ambroziei, dar nu se pune problema să nu facem antrenamente sau să nu jucăm. Pentru mine au contat foarte mult victoria şi goluri marcate cu Voluntari, fiindcă echipa nu era într-o formă bună, moralul era scăzut. Dacă am marcat 3 goluri din postura de mijlocaş se poate spune că m-a avantajat acel post, dar mie îmi place mai mult să joc fundaş stânga, mă simt mai bine acolo, fiindcă nu primesc mingea cu spatele la poarta adversă. Mai este şi motivul naţionalei, fiindcă dacă joc bine ca fundaş stânga la Universitatea cu siguranţă voi fi convocat”.

Bancu este dezamăgit de campania europeană a Craiovei şi a celorlalte echipe româneşti: „Este foarte rău că toate cele patru echipe am ieşit din cupele europene, e rău pentru coeficient, fiindcă în viitor o să ajungem toţi să jucăm cu echipe foarte puternice, cum a fost cazul nostru, cu Milan sau Leipzig şi va fi foarte greu să ne calificăm”.