Etapa a doua de admitere în învăţământul profesional de stat începe astăzi

0
191

Etapa a doua de admitere în învăţământul profesional de stat începe vineri, pentru această etapă fiind disponibile 21.951 de locuri (18.922 de locuri pentru învăţământul profesional de stat, respectiv 2.959 de locuri pentru învăţământul dual).

Înscrierea elevilor se derulează astfel: în perioada 31 august – 3 septembrie, la unităţile de învăţământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere şi care organizează sesiune de preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat; în data de 5 septembrie – la unităţile de învăţământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere şi care nu organizează preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat.

În prima etapă de admitere în învăţământul profesional şi cel dual, pentru anul şcolar 2018 – 2019, au fost ocupate 18.114 locuri, dintre care 15.520 în învăţământul profesional de stat, iar 2.594 în învăţământul dual.

Formarea elevilor pe această rută este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat) – dacă elevul este înscris la învăţământul profesional; minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat şi minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) – dacă elevul este înscris la învăţământul dual. (Sursa: Agerpres)