Craiova IntenCity merge mai departe!

1
156

Vineri, 28 august 2015, s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Adunării Generale a „Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”. În cadrul reuniunii instituţiilor membre ale Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 s-a prezentat şi dezbătut raportul pentru perioada august 2014 – august 2015, s-a discutat şi supus la vot propunerea de a primi noi membri în cadrul asociaţiei şi a fost aleasă o nouă conducere. Astfel, pentru perioada august 2015 – august 2016, noul preşedinte al asociaţiei este Lucian Dindirică, managerului Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Antoniu Zamfir: „Poate cea mai importantă şi interesantă experienţă profesională”

În prezenţa reprezentanţilor membrilor fondatori ai Asociaţiei, preşedintele Antoniu Zamfir a prezentat raportul din perioada mandatului său. „Perioada august 2014 – august 2015 a însemnat, pentru mine, poate cea mai importantă şi interesantă experienţă profesională, în calitatea de preşedinte al Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”. Am reuşit, împreună cu toţi colegii din Consiliul Director, să demonstrăm craiovenilor că dorinţa de a obţine acest titlu este legitimă şi că patrimoniul cultural al Craiovei şi al întregii zone istorice Oltenia poate fi pus în valoare prin programe cultural ce vor transforma oraşul nostru într-o urbe cu adevărat europeană. Numai cine nu vrea nu vede că acest proces al transformării oraşului a început, în primul rând prin eforturile conducerii administrative a oraşului Craiova şi, nu în ultimul rând, prin eforturile instituţiilor culturale care s-au întrecut în realizarea de proiecte, unele mai attractive decât altele. La final de mandat, vreau să mulţumesc doamnei Primar Lia Olguţa Vasilescu şi Consiliului Local al Municipiului Craiova pentru sprijinul acordat, tuturor colegilor şi colaboratorilor care au lucrat alături de mine la acest important proiect, consultanţilor noştri externi, partenerilor noştri, exponenţi ai societăţii civile, şi nu în ultimul rând craiovenilor, care, prin implicarea lor din ce în ce mai vizibilă, au demonstrat că îşi doresc să devină cetăţeni ai unei Capitale Europene a Culturii în anul 2021. Întrucât nu intenţionez să mai candidez pentru un nou mandat de preşedinte al asociaţiei, vreau să urez succes noului preşedinte ce va fi ales pentru mandatul 2015-2016 şi să îl asigur pe viitor de toată implicarea mea în ducerea proiectului la bun sfârşit, deoarece proiectul Capitală Europeană a Culturii 2021 este al nostru, al tuturor”, a declarat Antoniu  Zamfir, preşedintele asociaţiei din perioada 2014-2015.

Instituţii din Oltenia, cooptate în structura ACCEC 2021

Un alt punct pe ordinea de zi a Adunării Generale a fost includerea de noi membri în structura Asociaţiei, pe baza solicitărilor venite dinspre aceştia. „Candidatura noastră pentru titlul de capitală europeană a culturii, împreună cu regiunea Oltenia, nu este doar un slogan. Toate instituţiile de cultură şi administrativ- teritoriale din celelalte patru judeţe şi-au exprimat intenţia de a deveni membri cu drept deplin în asociaţia noastră,

 tocmai pentru a demonstra sprijinul lor necondiţionatîn demersul nostru, prin toate mijloacele de care dispun, la rândul lor”, a precizat Antoniu Zamfir. În urma votării în unanimitate, Consiliul Judeţean Olt, Consiliul Judeţean Mehedinţi, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Slatina şi Primăria Municipiului Dr. Tr. Severin au devenit membri cu drept deplin ai Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021, care se alătură celor 19 instituţii fondatoare.

Lucian Dindirică

Lucian Dindirică, la cârma asociaţiei până în august 2016

În urma finalizării mandatului de preşedinte al lui Antoniu Zamfir, membrii cu drept de vot ai asociaţiei au votat şi ales un nou preşedinte pentru perioada august 2015 – august 2016 în persoana managerului Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, Lucian Dindirică. „Este un vot care mă onorează şi responsabilizează, o dată în plus. De asemenea, încrederea acordată mă obligă să duc mai departe proiectele domnilor Vlad Drăgulescu şi Antoniu Zamfir. Sunt încredinţat că îmi voi desfăşura activitatea nu doar alături de ei, ci şi împreună cu toţi colegii şi prietenii mei din Consiliul Director, precum şi cu cei care conduc celelalte instituţii culturale din oraş, judeţ şi regiune. Nu mai este un secret pentru nimeni: Craiova candidează împreună cu întreaga regiune a Olteniei! Tocmai de aceea, intenţionez să activez toate sinergiile care ne pot apropia de obiectivul nostru final.

Pentru realizarea acestui proiect important pentru zona noastră, contez pe sprijinul consiliilor locale şi judeţene din Oltenia, contez pe sprijinul factorilor de decizie la nivel local, judeţean şi regional, dar, mai ales, pe colaborarea fructuoasă şi benefică avută cu doamna primar Lia Olguţa Vasilescu şi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Perioada următoare este cu atât mai importantă şi încărcată, 10 octombrie fiind termenul-limită pentru depunerea candidaturii, iar la începutul lunii decembrie ne aşteaptă o altă provocare. Trebuie să ne arătăm pregătiţi pentru evaluarea preliminară. Şi, vă asigur, vom fi la înălţime. Aşadar, obiectivul asociaţiei pe termen scurt este finalizarea proiectului cu care îmi doresc ca oraşul nostru, Craiova, să câştige titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Acest proiect, câştigător sper, este produsul unei echipe, este rodul muncii a sute de oameni care trudesc în instituţiile noastre culturale, dar şi al publicului extraordinar, avid de evenimente culturale de calitate”,a declarat Lucian Dindirică, noul preşedinte al ACCEC 2021. Conducerea asociaţiei pentru următorul mandat, august 2015 – august 2016, va fi asigurată de Lucian Dindirică – preşedinte şi de Vlad Drăgulescu – vicepreşedinte, ambii votaţi în unanimitate.

***

La şedinţa extraordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 au participat reprezentanţi din partea instituţiilor fondatoare precum Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, Opera Română Craiova, Filarmonica „Oltenia”, Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri”, Muzeul de Artă Craiova – Palatul „Jean Mihail”, Muzeul Olteniei, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Universitatea din Craiova, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolaescu Plopşor”, al Academiei Române, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Dolj, Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Arhiepiscopia Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Craiova.

1 COMENTARIU

Comments are closed.