Spaţiile din noul Târg Craiova, repartizate în ordinea cererilor

0
121

Noul târg municipal care se construieşte pe strada „Caracal” urmează să fie deschis în curând. Reprezentanţii SC Pieţe şi Târguri spun că primii comercianţi se vor muta aici de săptămâna viitoare, după ce se vor termina de repartizat cele 90 de spaţii comerciale şi cele peste 600 de locuri pentru comercializarea hainelor second-hand. Criteriul după care se împart aceste spaţii este „primul venit, primul servit”, fiind luată în considerare vechimea cererii. 

Reprezentanţii SC Pieţe şi Târguri SRL Craiova au anunţat ieri că se fac pregătiri intense în acest sens, acum desfăşurându-se procesul de repartizare a spaţiilor comerciale din cadrul acestuia. Pentru a nu da naştere la discuţii cu privire la obiectivitatea acestei activităţi, aceştia susţin că împărţirea spaţiilor se face strict în ordinea depunerii cererilor. „Ca să eliminăm orice îndoială cu privire la obiectivitatea noastră, am ales acest criteriu, al repartizării spaţiilor în ordinea depunerii cererilor. În acest sens, comercianţii au fost încunoştiinţaţi încă din luna ianuarie a acestui an – prin afişe amplasate atât la sediul nostru din Piaţa Centrală cât şi în actualul târg din 1 Mai – cu privire la faptul că târgul se va muta într-o nouă locaţie, iar cei care doresc să-şi continue acolo activitatea comercială trebuie să depună cereri în acest sens”, a declarat Cătălin Resceanu, directorul pieţelor.

Comercianţii sunt nemulţumiţi

Administraţia Pieţelor susţine că, deşi mutarea târgului a fost mediatizată, mai sunt şi destul de mulţi comercianţi care sunt nemulţumiţi de modul cum s-a făcut repartizarea spaţiilor. „Unii au făcut cereri pentru a se muta în noul târg, iar alţii s-au trezit abia acum, pe ultima sută de metri, şi sunt nemulţumiţi că nu au găsit loc unde ar fi vrut ei ori n-au mai găsit deloc. Este de aşteptat să existe şi nemulţumiţi, ca în orice situaţie de acest gen, dar niciodată nu poţi să le faci tuturor pe plac”, a menţionat directorul pieţelor, Cătălin Resceanu, care va avea în administrare şi acest târg. Peste câteva luni, însă, conducerea SC Pieţe şi Târguri SRL Craiova promite că se va face o evaluare a gradului de ocupare şi a adresabilităţii acestui târg şi, în funcţie de aceasta, s-ar putea lua în calcul o eventuală extindere sau o modificare a sectorizării a acestuia.

Haine vechi, păsări şi legume

Cu o suprafaţă de circa trei hectare, noul Târg municipal Craiova de pe strada „Caracal” (lângă reprezentanţa Registrului Auto Român) urmează să cuprindă 12 unităţi de alimentaţie publică (reprezentate de restaurante, terase şi fast-food-uri), 90 de spaţii comerciale, un sector cu 600 de locuri destinat comercializării hainelor second-hand, dar şi un sector destinat desfacerii animalelor mici şi păsărilor. Tot aici urmează să-şi desfăşoare activitatea comercianţii en-gros de legume şi fructe, care îşi vor vinde marfa fie din chioşcuri special amenajate (în număr de aproximativ 40), fie direct din maşini (cum va fi cazul celor care vând struguri sau varză). În plus, noul târg craiovean va avea un sector amplu care va fi destinat comercializării de autoturisme şi piese auto second-hand. O altă dotare a târgului este şi parcarea de mare capacitate care este amenajată pentru a-i deservi pe clienţi şi comercianţi.