“Biblioteca din vacanţă” a ajuns la final

0
119

400 de copii au participat în această vară la Atelierele desfăşurate în această vară în cadrul programului educativ “Biblioteca din vacanţă” organizat de cinci ani de Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, au atras 400 de copii. Aceştia au învăţat să se joace într-un mod inedit şi totodată să interacţioneze, să-şi dezvolte spiritul de echipă, abilităţile de comunicare şi să-şi formeze o atitudine pozitivă cu lumea înconjurătoare. 

După o vară întreagă în care micuţii s-au bucurat de activităţile desfăşurate în timpul atelierelor de desen, de teatru, de limbă italiană şi spaniolă, de origami, oratorie şi high – tech, menite să le dezvolte creativitatea, personalitatea, spiritul de observaţie, modul liber de a se exprima, şi de asemenea, simţul estetic, “Biblioteca din vacanţă” a ajuns la final. Momentul, unul special pentru prichindei dar şi pentru bibliotecarele şi voluntarii care s-au ocupat de buna desfăşurare a fiecărui curs în parte, a fost marcat “aşa cum le place oltenilor”, după cum au precizat organizatorii “fără surle şi trâmbiţe”, dar cu multe surprize care au fost pe placul tuturor, de la cel mai mic la cel mai mare. Pentru că şi-au dorit să arate întregului public ce au învăţat în vacanţa de vară, rând pe rând, copiii au urcat pe scenă pentru a-şi susţine numărul. Poezii în italiană sau în spaniolă, discursuri prin care şi-au demonstrat talentul oratoric şi scenete distractive, toate au făcut parte din decorul de final. N-au lipsit nici diplomele şi premiile, pe care, spun doamnele bibliotecare, micuţii le merită din plin.  «Sper că aţi petrecut o vară minunată alături de noi şi îmi doresc să ne întâlnim şi anii următori, acesta fiind a cincea ediţie a proiectului “Biblioteca din vacanţă” derulat de Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”. Sper să avem în fiecare an ateliere nu doar noi, ci şi atractive pentru voi şi de la an la an să fiţi mai mulţi. Am încercat să vă pregătim o surpriză de final, fără surle şi trâmbiţe, dar cu un mic dar din partea noastră ca semn al trecerii voastre pe aici. Şi de această dată munca noastră a fost sprijinită de 18 voluntari care şi-au petrecut vara aici, dedicându-ne nouă timpul lor liber», a spus Rodica Păvălan, şef serviciu relaţii cu publicul.

Copiii sunt aşteptaţi la Ludotecă

Micuţii care au participat la atelierele organizate în cadrul programului educativ “Biblioteca din vacanţă” s-au despărţit doar pentru puţin timp de Biblioteca “Aman”, aceştia fiind deja familiarizaţi cu activităţile desfăşurate la “Ludoteca”. «Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a avut pe tot parcursul verii cursurile “Bibliotecii din vacanţă”, cu ateliere de desen, teatru, confecţionat păpuşi, limbă italiană şi spaniolă, origami şi oratorie lucru la care au participat foarte mulţi copii. Astăzi s-a încheiat cea de-a cincea ediţie a acestor cursuri la care micuţii au fost foarte receptivi.Cu siguranţă cu toţii au dobândit mai multe cunoştinţe şi au fost încântaţi de cursurile noastre. De altfel, ei sunt obişnuiţi cu Biblioteca noastră, frecventând activităţile organizate în cadrul Ludotecii», a spus Mădălina Florescu, purtător de cuvânt în cadrul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova.

Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”:

“Am încheiat şi vara aceasta cursurile Bibliotecii din vacanţă şi mă bucur că am reuşit, aşa cum încercăm de fiecare dată, să avem activităţi care să-i atragă pe cei mici spre lectură, spre tot ceea ce le pot oferi cărţile, spre frumos şi spre cultură. Este important să le arătăm copiilor că Biblioteca le poate oferi mai mult decât o simplă carte, le poate oferi activităţi pe gustul lor care să-i transforme în tineri valoroşi cu care o să ne mândrim în viitor”