Şapte eliminaţi la ultima probă a bacalaureatului

0
143

Ieri s-a desfăşurat utima probă scrisă a bacalaureatului din cea de-a doua sesiune, la care s-au înscris 2.239 de absolvenţi de liceu doljeni. . Potrivit opţiunilor au fost zece materii la care s-a  derulat examenul. Peste jumătarte din numărul de înscrişi au optat pentru Biologie şi Geografie.  Restul au optat pentru Economie, Filosofie, Fizică, Informatică, Logică şi Argumentare şi Psihologie.

Aşa cum s-a întâmplat şi la primele probe, şi de această dată un număr de 578 de candidaţi au ales să nu se prezinte la examen. N-au lipsit nici tentativele de fraudă, şapte elevi fiind eliminaţi din examen pentru că au fost prinşi avât asupra lor telefoane mobile sau fiţuici din care încercau să copieze. Aceştia au pierdut dreptul de a mai participa la următoarele două sesiuni, şi li s-au anulat şi probele de competenţe digitale. “Astăzi s-a desfăşurat ultima probă scrisă a sesiunii din toamnă a examenului de bacalaureat – cea la alegere a profilului. Din cei 2.239 de înscrişi, 578

Alexandrina Năstase

au ales să nu se prezinte la examen. Evenimentele neplăcute n-au lipsit nici de această dată, astfel că avem 7 candidaţi eliminaţi pentru că au încerat că fraudeze examenul”, a precizat Alexandrina Năstase, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Potrivit metodologiei, se consideră promovat la examenul de bacalaureat, candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum şase. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi „respinşi”. Pentru cei care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.