Huawei a raportat o creștere masivă a vânzărilor, în pofida represiunii lui Trump în războiul comercial

0
265

Huawei a declarat că vânzările sale au crescut în prima jumătate a anului 2019, în ciuda restricțiilor comerciale ale președintelui american Donald Trump asupra firmei chineze în ultimele luni.

Huawei este o companie privată care spune că este deținută de angajații săi. Firma nu și-a dezvăluit toate elementele financiare, iar cifrele pe care le-a publicat nu sunt auditate.

SUA au plasat Huawei pe o „listă de entități” a companiilor în mai, care a blocat efectiv firmele americane să tranzacționeze cu compania fără permise speciale. De asemenea, Trump și administrația sa au interzis ca Huawei și alte firme chineze să lucreze la infrastructura critică de rețea mobilă 5G și fac lobby aliaților, inclusiv Regatului Unit să facă același lucru.

Liang Hua, președintele Huawei, a recunoscut că acest lucru a afectat afacerea și a prevăzut probleme suplimentare. “Lista entităților americane a avut un impact asupra dezvoltării noastre”, a spus Liang într-un comunicat. “Dar amploarea și anvergura acestui eveniment sunt controlabile. Produsele noastre de bază nu au fost afectate în mod semnificativ. Clienții noștri încă cred în noi. Ei continuă să aleagă Huawei și să cumpere produsele noastre, ceea ce arată că au încredere în noi.”