La judecată, în stare de arest, pentru tentativă de omor calificat asupra tinerei pe care o exploatase sexual

0
547

Craioveanul de 30 de ani, acuzat că a exploatat sexual o tânără, iar când aceasta s-a săturat de comportamentul lui violent şi a vrut să plece, a încercat să o omoare, lovind-o în mod intenţionat cu autoturismul, a fost menţinut în spatele gratiilor. În plus, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus şi începerea procesului în care bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Craiova pentru trafic de prsoane şi tentativă de omor calificat. Primul termen a fost stabilit pentru 13 septembrie a.c.

Reamintim că, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova anunţau, pe 27 aprilie a.c., că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Alin Marian Burtescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi tentativă la omor calificat, într-un dosar instrumentat împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova. Anchetatorii au precizat, la momentul respectiv, că „în luna octombrie 2017, inculpatul Burtescu Alin Marian, în vârstă de 30 de ani, a cunoscut, prin intermediul unui site erotic, o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 de ani, şi, speculând starea de vulnerabilitate şi naivitate a acesteia, a recrutat-o prin inducere în eroare (promisiuni de convieţuire) şi a transportat-o în diferite oraşe din ţară (Braşov, Timişoara, Piteşti, Bucureşti, Alba Iulia), în scopul de a practica prostituţia, în beneficiul lui, în apartamente, dar şi la stradă. Pe fondul comportamentului violent (fizic şi psihic) al inculpatului, persoana vătămată a hotărât să rupă relaţia cu acesta, împrejurare în care, la data de 21.04.2018 (după ce anterior o ameninţase în mod repetat cu moartea întrucât refuza să mai practice prostituţia în beneficiul lui), inculpatul Burtescu Alin-Marian s-a deplasat cu un autoturism  în zona în care victima practica prostituţia – DN 65, în apropiere de comuna Pieleşti – şi, după ce a trecut prin dreptul ei de câteva ori a intrat pe acostament, în viteză, lovind-o cu partea frontală a autovehiculului. Inculpatul a părăsit locul evenimentului rutier deplasându-se la poliţie abia după câteva ore”, după cum se arată în comunicatul DIICOT Craiova. Victima a suferit o fractură de humerus, leziune ce a necesitat o intervenţie chirurgicală, imobilizarea braţului şi implică pentru vindecare un număr de 55 de zile de îngrijiri medicale.

Procesul începe în septembrie

Bărbatul a fost arestat preventiv, iar procurorii DIICOT Craiova au definitivat cercetările şi l-au trimis în judecată. Judecătorii de la Tribunalul Dolj, după ce au analizat cauza în camera preliminară, au dispus începerea procesului, constatând legalitatea rechizitoriului şi a probelor administrate de anchetatori:   „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT Craiova privind pe inculpatul Burtescu Alin-Marian trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, prev. de art.210 alin.1 lit.a, b C.pen. şi tentativă la omor calificat, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Burtescu Alin-Marian”, se arată în hotărârea instanţei. Pentru că inculpatul nu a mai făcut contestaţie în termenul legal, hotărârea instanţei a rămas definitivă, primul termen de judecată fiind stabilit pe 13 septembrie a.c. Între timp, la sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii de la Tribunal l-au menţinut pe inculpat în spatele gratiilor: „Menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Burtescu Alin Marian, prin încheierea nr.97/27.04.2018 a Tribunalului Dolj. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, ca nefondată”