Secretara de la Drept acuzată de trafic de influenţă rămâne după gratii

0
342

Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, contestaţia secretarei de la Facultatea de Drept din Craiova – Secţia frecvenţă redusă – Cristina Lupescu, împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj i-a emis mandat de arestare preventivă, astfel că va rămâne 30 de zile în spatele gratiilor. Femeia a fost ridicată vineri după-amiază, după ce a fost prinsă în flagrant primind 1300 lei, bani pe care îi ceruse unui craiovean pentru a-i „rezolva” fratelui acestuia promovarea examenelor din această sesiune, fără ca el să calce pe la şcoală.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ieri, contestaţia formulată de Cristina Carmen Lupescu (50 de ani) – secretara Facultăţii de Drept din Craiova – Secţia frecvenţă redusă – împotriva hotărârii de sâmbătă a Tribunalului Dolj prin care a fost arestată preventiv pe 30 de zile pentru trafic de influenţă şi înşelăciune: ”Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de inculpată. Obligă inculpata la cheltuieli judiciare către stat, în cuantum de 100 lei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 30.05.2018”, se arată în hotărârea instanţei.

Reamintim că, săptămâna trecută, un bărbat a formulat un denunţ împotriva femeii, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, explicând că, în urmă cu patru ani, s-a dus la secretară, pe care o cunoştea, şi l-a înscris pe fratele lui la Drept, la Secţia cu frecvenţă redusă. Bărbatul a mai povestit că i-a plătit secretarei diverse sume de bani, între 1.100 şi 1.400 de lei, pe sesiune, cum cerea ea, susţinând că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele său să promoveze examenele fără să treacă pe la şcoală, dar şi taxa anuală, în cuantum de 3.000 de lei, bani pe care bărbatul îi lăsa tot secretarei ca să-i achite. De curând, denunţătorul a aflat, întâmplător, că fratele său a fost exmatriculat din anul I, deşi secretara îl asigurase că este totul în regulă. Aşa că a venit la Parchet şi a denunţat-o, iar vinerea trecută a fost prinsă în flagrant de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj primind 1.300 de lei.