16 elevi – miniştri pentru o zi

0
404

tineri-2-605xUn număr de 16 elevi, selectaţi de Consiliul Naţional al Elevilor dintre elevii reprezentanţi din toată ţara, vor petrece o zi alături de miniştrii din Guvernul României şi vor asista la toate activităţile desfăşurate de ministru, pe modelul job shadowing, unde activitatea elevului-ministru va fi în oglindă cu activitatea ministrului.

De asemenea, cei 16 liceeni vor asista la şedinţa de guvern de astăzi, vor participa la evenimentul „Ziua porţilor deschise”, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, vor vizita Academia Militară şi Muzeul Militar şi vor participa la o sesiune de semnat documente, organizată de Ministerul de Justiţie.

Proiectul „Ministru pentru o zi” este un exerciţiu civic prin care Guvernul României îşi doreşte să încurajeze cultura participativă a tinerilor, să promoveze valorile si principiile democratice şi să aducă administraţia publică mai aproape de cetăţeni.

Aflat la a treia ediţie, proiectul este realizat de Guvernul României, prin Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Elevilor, unic for reprezentativ al elevilor şi for consultativ pentru Ministerul Educaţiei Naţionale.

Proiectul îşi propune să antreneze simţul civic al elevilor, să le facă cunoscut modul în care funcţionează administraţia publică centrală şi să le ofere ocazia de a contribui direct cu idei pentru eficientizarea administraţiei publice centrale.