S-a întocmit echipa ideală de la CM, conform statisticilor din sezonul trecut

0
56

Messi, Suarez, Ronaldo sau Yaya Toure fac parte din echipa ideală pentru Mondialul din Brazilia, potrivit statisticilor contabilizate în sezonul recent încheiat. ”11”-le de start  a fost realizat de Opta, una dintre cele mai mari firme de colectare a datelor în sport, care a analizat statisticile ultimului sezon în cele mai importante campionate din Europa.

“Am ales această echipă, observând o gamă largă de statistici pentru fiecare jucător. Opta colectează peste 250 de categorii statistice şi aproape 2000 de date pe fiecare meci analizat, însă are şi o gamă de instrumente care ajută identificarea şi filtrarea jucătorilor. Întotdeauna există un element de subiectivitate în alegerea unui grup de jucători, dar prin utilizarea acestor date ce analizează evoluţiile recente ale jucătorilor, echipa pe care am selectat-o ar trebui să fie cea mai eficientă,” a declarat Duncan Alexander, directorul sucursalei din Marea Britanie a Opta.

Primul “11”de la CM conform statisticilor Opta

Portar: Thibaut Courtois (Belgia – Atl. Madrid).

Fundaşi: Philipp Lahm (Germania – Bayern), Diego Godin (Uruguay – Atl. Madrid), Giorgio Chiellini (Italia – Juventus), Leighton Baines (Anglia – Everton).

Mijlocaşi: Arturo Vidal (Chile – Juventus), Marco Reus (Germania – Dortmund), Yaya Toure (Coasta de Fildeş – Man. City).

Atacanţi: Luis Suarez (Uruguay – Liverpool), Lionel Messi (Argentina – Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugalia – Real Madrid).

Germania şi Uruguay sunt cele mai bine reprezentate naţionale în echipa ideală cele două formaţii având câte doi jucători în primul “11” compus de Opta. Pentru nemţi au fost aleşi căpitanul Philipp Lahm, care a înregistrat un procentaj de succes al paselor de 92 la sută pentru Bayern Munchen în sezonul precedent, şi mijlocaşul ofensiv Marco Reus care a contribuit la 40 de goluri ale Borrusiei Dortmund. Din naţionala Uruguayului au fost selectaţi fundaşul Diego Godin, în urma sezonului excelent avut cu Atletico Madrid şi atacantul Luis Suarez de la Liverpool, care a înscris 31 de goluri şi a oferit 12 “assist-uri” în ultima ediţie de Premier League.