S-a certat cu rudele pe moştenire şi a incendiat casa

0
352

Un bărbat de 32 de ani, din comuna doljeană Întorsura, a fost reţinut pentru 24 de ore, în cursul zilei de marţi, fiind suspectat de comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii doljeni au stabilit că bărbatul s-a certat cu mama sa în privinţa casei din localitate, pe care acesta ar fi vrut să o moştenească şi, cum nu s-au înţeles, el s-a supărat, a spart geamurile şi a incendiat locuinţa. Bărbatul a fost expertizat medico-legal, stabilindu-se că a avut discernământ în momentul comiterii faptei, astfel că a ajuns după gratii.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri, 25 martie a.c., Claudiu Nicola, de 32 de ani, din comuna Întorsura, aflat în stare de ebrietate, în urma unor discuţii telefonice cu mama sa, care locuieşte în Craiova, privind moştenirea familiei, a spart cu un topor mai multe geamuri ale locuinţei din comună, iar apoi a urcat în pod, a aruncat cu lichid inflamabil pe căpriorii acoperişului şi a aprins focul, după care a părăsit domiciliul mergând la o rudă.

La faţa locului a ajuns un echipaj al ISU Dolj, care a localizat şi stins focul, arzând circa 40 mp., căpriori şi tablă, prejudiciul ridicându-se la 5.000 lei. La data respectivă, poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au identificat pe suspect, iar împotriva sa a fost luată măsura internării la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

 Procurorul de caz a dispus însă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice în cazul bărbatului, care marţi, 29 martie a.c., a fost examinat de o comisie din cadrul I.M.L. Craiova, astfel stabilindu-se că are discernământul faptelor şi al consecinţelor acestora şi l-a avut şi la data comiterii faptei, respectiv în data de 25.03.2016.

 „Faţă de cel în cauză Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, pe numele doljeanului fiind emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, urmând ca să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.