Bursa Generală a Locurilor de Muncă, oportunitatea de a cunoaşte mai bine piaţa muncii

0
74

Vineri, 11 aprilie 2014, între orele 9.00-13.00, va avea loc Bursa Generală  a  Locurilor  de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, eveniment care se va desfăşura  la sediul Casei de Cultura a Studenților din Craiova, strada „Eugeniu Carada” nr. 10.

Obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt. “Bursa Generală  a  Locurilor  de Muncă reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultima instanţă să se (re) orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung”, a precizat Daniela Barbu, directorul AJOFM Dolj, printr-un comunicat de presă.

Agenţii economici îşi vor recruta personalul direct

Agenţii economici care vor participa la Bursa Generală  a  Locurilor  de muncă vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Pe întreg intervalul de timp dintre orele 9.00-13.00, Agenţia Judeţeană pentru Ocupare Forţei de Muncă Dolj va oferi, prin personal specializat, informaţii privind serviciile pe care le oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi consultaţii privind facilităţile pe care le acorda pentru a stimula agenţii economici care creează locuri de muncă.