“Dragoste” de mamă! Arestată pentru că şi-a maltratat copilul

0
136

Caz incredibil într-o localitate din judeţul Dolj! O femeie de 22 de ani, din comuna Breasta, a ajuns după gratii în cursul zilei de joi, după ce s-a stabilit că aceasta şi-a bătut şi maltratat în repetate rânduri băieţelul, în vârstă de 6 ani. Despre abuzurile la care a fost supus minorul, oamenii legii au aflat de la mătuşa acestuia, care îi este şi moaşă, şi care a depus o plângere după ce l-a găsit întâmplător pe copilul care fugise de acasă.

Agenţii din cadrul Postului de Poliţie Predeşti au fost sesizaţi, în urmă cu câteva zile, de Ioana Sîrbu, de 38 de ani, din comuna Predeşti, că nepotul său, în vârstă de 6 ani, a fost bătut cu bestialitate de mama acestuia. Femeia îl găsise pe copil pe stradă, când acesta fugise de acasă şi i-a povestit ce păţeşte de mai multă vreme, arătându-i şi rănile. Ioana Sîrbu l-a oprit pe copil la ea şi a sesizat Poliţia, oamenii legii anunţându-i, la rândul lor, pe reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Dolj.

“Copilul mi-a spus că a luat bătaie de mai multe ori şi chiar că a fost ars cu ţigarea pe mână, şi cu rezistenţa de la reşou. Nu este normal aşa ceva… M-am dus imediat la Poliţie şi am povestit totul. Alexandru locuieşte la mine în momentul de faţă. Nu am fost de acord să ajungă la un orfelinat. Este fiul fratelui meu, însă din păcate el este bolnav şi nu se poate ocupa de băiat”, a povestit, ieri, Ioana Sîrbu. Copilul, era plin de vânătăi, urme ale “iubirii” mamei sale, însă părea că se simte bine la moaşa lui.

Din cercetările efectuate de poliţişti ca urmare a plângerii primite s-a confirmat faptul că minorul încasase mai multe bătăi chiar de la cea care i-a dat viaţă, Florentina Bică, de 22 de ani, din comuna Breasta. Aceasta le-a spus oamenilor legii că i-a aplicat mai multe lovituri copilului, în urmă cu aproximativ două săptămâni, pe motiv că nu a fost cuminte. “Minorul, în vârstă de 6 ani, a fost examinat medico-legal şi evaluat psihologic, medicii concluzionând că acesta prezintă leziuni traumatice, iar evaluarea psihologică a evidenţiat existenţa abuzurilor fizice şi emoţionale trăite de copil în trecutul recent. Pe numele mamei, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru rele tratamente aplicate minorului, în baza probatoriului administrat aceasta fiind reţinută pentru 24 de ore. În cursul zilei de joi, aceasta a fost prezentată Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, fiind introdusă în arest”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Ioana Sîrbu şi Alexandru

Reprezentanţii DGASPC Dolj spun că au fost de acord ca minorul să rămână, deocamdată, în grija Ioanei Sîrbu, şi că acesta va beneficia de consultatie psihologică. “Mama riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti. În momentul de faţă copilul este bine, dar în zilele următoare va discuta şi cu un psiholog“, a spus Cristina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj.