28 de ani de detenţie pentru bărbatul care l-a omorât în bătaie pe fiul concubinei sale

0
146

Doljeanul care l-a omorât în bătaie pe fiul concubinei sale, “ca să-l facă să tacă”, a primit o pedeapsă pe măsura cruzimii sale. Magistraţii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în dosarul în care bărbatul, Cristian Nicolae, de 32 de ani a fost judecat pentru omor deosebit de grav şi l-au condamnat pe acesta la 25 de ani de închisoare, la care au adăugat un spor de 3 ani, rezultând un total de 28 de ani de detenţie. În plus, acesta trebuie să achite concubinei 8.000 lei drept daune morale. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Fapta comisă de Cristian Nicolae a marcat întreaga comunitate din Moţăţei, însă i-a uimit şi pe anchetatori, care spuneau că au văzut destule la viaţa lor, însă un copil de trei ani bătut cu atâta cruzime nu mai întâlniseră de mult. Reamintim că, pe 5 noiembrie 2011, Cristian Nicolae, de 32 de ani, care locuia într-o casă din Moţăţei împreună cu concubina sa, Alina Brege, şi cu fiul acesteia, Alin, în vârstă de numai trei ani, a plecat la un bar din comună. În jurul orei 21.00, acesta s-a întors băut acasă şi a luat-o la bătaie pe concubină, dar şi pe copil. Femeia le-a explicat procurorilor că, la un moment dat, şi-a luat copilul în braţe şi a ieşit din locuinţă, încercând să plece de acasă, numai că bărbatul i-a urmat, a continuat să o lovească şi i-a smuls copilul din braţe, aruncându-l la pământ. Femeia a reuşit să fugă la nişte vecini, abandonându-şi copilul. Pentru că acesta plângea, Cristian Nicolae l-a lovit cu pumnii, cu un lemn de la sobă şi cu o scândură, până n-a mai mişcat. De altfel, potrivit procurorilor, aşa şi-a motivat bărbatul agresiunea: nu mai contenea cu plânsul şi a vrut să-l facă să tacă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj la finalizarea cercetărilor, din raportul medico-legal a rezultat că moartea minorului ”a fost violentă şi a fost cauzată de şocul traumatic şi hemoragic urmare a unui politraumatism cu traumatism cranio-facial grav, cu hemoragie meningo-cerebrală la care s-a asociat şi un traumatism toraco-abdominal şi renal drept. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure şi de corpuri dure, unele din leziunile traumatice putând fi produse şi cu obiectele corp delict examinate (n.r. – un lemn de formă circulară şi o scândură din lemn), între leziunile traumatice şi deces existând legătură de cauzalitate”.

Cristian Nicolae a fost reţinut pe 6 noiembrie 2011, apoi a fost arestat preventiv, fiind trimis în judecată pentru omor deosebit de grav şi lovire şi alte violenţe (asupra concubinei). Joi, 29 martie a.c., acesta şi-a aflat sentinţa. Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat la 25 de ani de închisoare, la care au adăugat un spor de 3 ani, rezultând o pedeapsă de 28 de ani de închisoare. În plus, acesta trebuie să achite Alinei Brege 8.000 lei drept daune morale, fiind obligat şi la plata sumei de 4.000 lei cheltuieli judiciare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.