Termenul de depunere a dosarelor pentru acordarea burselor şcolare se prelungeşte până pe 7 februarie, conform ministrului Educaţiei

0
290
Depunerea dosarelor pentru burse școlare se prelungește cu o săptămână, până pe 7 februarie, potrivit anunțului făcut, aseară, la Digi24, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit Ordinului de ministru, aflat în vigoare, termenul este 31 ianuarie, dar ministrul a anunțat că va emite  o nouă decizie legală, pentru prelungire, la care se adaugă și un set nou de clarificări .

„După ce fondul de burse a crescut, după ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme care pe care le înțeleg, cu privire la componența dosarului, pentru a obține aceste burse. Înțelegând aceste probleme, mâine, fiind ultima zi în care să pot depune dosarele de bursă, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie. De asemenea, vom încerca să aducem și alte clarificări pentru ca sistemul să fie foarte ușor înțeles”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu. Noile criterii de acordare a burselor au creat nenumărate situații de confuzie, semnalate de organizațiile reprezentative ale asociațiilor de părinți și elevi. Ministerul Educației a trimis în teritoriu, tuturor școlilor, precizări pentru aplicarea noilor reguli de acordare a burselor. Școlile au interpretat noile reglementări și precizările au solicitat o serie de acte de la elevi și părinții lor, în funcție cum au înțeles că se aplică noile condiții, menţionează şi edupedu.ro.