O facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 24 de milioane de euro

0
306

Pehart Tec Grup, controlat de fondul de investiţii Abris Capital Partners, în parteneriat cu omul de faceri Ioan Tecar, a contractat o facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 24 de milioane de euro de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, EximBank şi Banca Transilvania.

Pehart1Facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu opţiunea de prelungire pe doi ani şi va fi utilizată de Pehart Tec Grup pentru refinanţarea parţială a creditelor existente şi pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. În cadrul acestei finanţări, BCR are calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat şi Agent. De asemenea, BCR şi Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finanţări bilaterale în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investiţiile efectuate în ultimii ani în extinderea şi modernizarea capacităţilor de producţie. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au acţionat în calitate de avocaţi pentru sindicatul de bănci, iar Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internaţionale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă fondului de investitii Abris Capital Partners şi Pehart Tec Grup. NNDKP este recunoscută drept pionierul avocaturii de afaceri din România, ghiduri de specialitate de renume clasând firma în mod constant pe primul loc în numeroase arii de practică, în ultimii 15 ani. Cu peste 150 de avocaţi şi consultanţi, NNDKP asigură servicii integrate de asistenţă juridică şi consultanţă fiscală la cele mai înalte standarde de calitate.

Cel mai mare producător de hârtie tissue din România

Pehart Tec Grup este cel mai mare producător de hârtie tissue din România şi unul din cei mai importanţi din Europa de Sud – Est. Grupul a fost înfiinţat de domnul Ioan Tecar în anul 2007, iar în luna iunie 2015, fondul de investiţii Abris Capital Partners a achiziţionat pachetul de control.Grupul operează pe două platforme de producţie situate în Dej (judeţul Cluj) şi Şebes (judeţul Alba), având o capacitate de producţie de 100.000 tone pe an de hârtie tissue şi, respectiv 30.000 de tone produs finit (hârtie igienică, prosoape de bucătărie, şerveţele). Produsele Pehart Tec Grup sunt comercializate pe piaţa internă şi pe piaţa Europei Centrale şi de Sud-Est. Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajaţi deservesc 15,9 milioane de clienţi în cadrul a 2.700 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia).

Banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare

perhartEximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. În urma reajustărilor direcţiilor de acţiune, realizate în timp pentru adaptarea la evoluţiile economice, EximBank are astăzi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse şi servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Pe parcursul ultimilor ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare şi şi-a dezvoltat şi consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, care acum întregesc oferta de finanţare. Totodată, pentru că acţionează că agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală, contribuind la creşterea competitivităţii companiilor locale. EximBank operează o reţea comercială de 20 de unităţi.

***

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.300 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială. BT a primit premiul „Cea mai bună bancă din România” din partea publicaţiei internaţionale Euromoney, în 2016.

***

Clifford Chance, numărul 1 între firmele globale de avocatură conform Chambers Global Top 30 2016, este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.