Deutsche Bank, amendată cu 630 mil. de dolari pentru spălare de bani proveniţi din Rusia

0
487

dbbBanca germană Deutsche Bank a fost amendată de autorităţile americane şi britanice cu suma de aproape 630 de milioane de dolari pentru spălare de bani proveniţi din Rusia, a anunţat Departamentul de servicii financiare din New York (DFS), informează Agerpres.

“Deutsche Bank şi mai mulţi din directorii săi au ratat numeroase oportunităţi pentru a detecta, ancheta şi opri această schemă care a continuat timp de mai mulţi ani”, a informat Departamentul de servicii financiare din New York într-un comunicat. Amenda vine ca urmare a unei anchete demarate în vara lui 2015 la divizia de brokeraj de la Moscova a Deutsche Bank. Ancheta a descoperit că o parte din clienţii ruşi ai Deutsche Bank cumpărau acţiuni la Moscova în ruble şi le revindeau practic instantaneu la Londra în dolari astfel că între 2011 şi 2015 acest mecanism a permis scoaterea din Rusia a aproximativ 10 miliarde de dolari.

Soluţionarea acestui dosar vine după ce, recent, banca germană a ajuns la un acord amiabil în valoare de 7,2 miliarde de dolari cu justiţia americană într-un dosar legat de înşelarea investitorilor în legătură cu vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) înaintea crizei financiare din 2008.