Coordonatorii reţelei de hoţi de combustibil au ajuns după gratii

0
412

Coordonatorii reţelei de hoţi de produse petroliere destructurată de poliţiştii doljeni şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova la începutul lui decembrie 2014 au ajuns şi ei după gratii. Oamenii legii l-au reţinut, joi seara, pe şeful punctului de lucru de la Craiova al firmei păgubite, Transpeco Logistic&Distribution, şi pe subalternul său direct, despre care spun că au permis şi chiar încurajat furtul de combustibil în formă continuată. Cei doi au fost prezentaţi aseară Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă.

Conform reprezentanţilor Poliţiei doljene, în continuarea cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova în dosarul reţelei de hoţi de produse petroliere, a rezultat faptul că Florin Burcea, de 36 de ani, din comuna Bogaţi, judeţul Argeş şi Bogdan Merex, de 36 de ani, din comuna Călineşti, judeţul Argeş sunt, de asemenea, complici la infracţiunea de furt calificat în formă continuată.

Mai exact, Florin Burcea îndeplinea functia de şef de coloană la societatea comercială păgubită, Transpeco Logistic&Distribution, şi coordona activitatea desfăşurată în punctul de lucru din Craiova, Merex fiind subalternul său. Cei doi bărbaţi, în calităţile pe care le aveau, au permis şi încurajat sustragerea de carburant (benzină şi motorină) de către Bogoslov Ion şi conducătorii auto Cîrstea Cătălin, Stelea Cosmin, Tudose Marin, Stan Aurel, Stan Adrian, Gheorghe Florin, Luca Marian, Mareş Cornel, Diaconu Dan, Georgescu Aurel, Ene Valeriu, Tone Florian, Curceanu Ionuţ şi Udrea Costel.

„Procedând astfel, cei doi bărbaţi au contribuit la punerea în executare, întărirea şi menţinerea rezoluţiei infracţionale a autorilor de a sustrage carburant din cisterne aparţinând societăţii comerciale, atât în incinta punctului de lucru din Craiova, cât şi în contextul transportului de carburant de către beneficiari, în judeţul Dolj şi în judeţele limitrofe acestuia. Împotriva celor doi suspecţi s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj, şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Reamintim faptul că, pe 8 decembrie 2014, peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au efectuat 45 de percheziţii în judeţele Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa. În urma descinderilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri şi sume de bani, respectiv 8 tone combustibil, 18000 euro, 101.000 lei, dar şi unităţi  PC. De asemenea, la sediul unităţii de poliţie au fost indisponibilizate trei autovehicule cu privire la care s-a stabilit că au fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere. Cercetările au continuat în dosar, ca şi percheziţiile, în final nu mai puţin de 17 persoane fiind arestate preventiv în cauză. Însă pe 28 ianuarie a.c., Tribunalul Dolj le-a admis celor 17 arestaţi contestaţiile formulate împotriva prelungirii arestării preventive şi le-a înlocuit arestarea preventivă cu măsura arestului la domiciliu. Reprezentanţii IPJ Dolj continuă cercetările în acest caz.