Stadionul „Ion Oblemenco” va fi demolat în luna august

0
100

Primăria Craiova va demola stadionul „Ion Oblememco” în luna august, urmând ca, din luna octombrie, să se înceapă reconstrucția lui de către CNI. În paralel, autoritățile locale vor construi stadionul mic, cu o tribună de 5.000 de locuri, cu bani de la bugetul local. Pe acest din urmă stadion va juca echipa de fotbal a orașului până când va fi gata noua arenă.

Răspunzând la interpelarea consilierului PP-DD Ionel Pană, care a cerut asigurări că stadionul „Ion Oblemenco” va fi realizat la termen, primarul Lia Olguța Vasilescu a oferit, în plenul ședinței CLM de ieri, detalii legate de reconstrucția stadionului „Ion Oblemenco”. „Tot ce hotărâm noi acum se va pune în practică. Dar nu o să punem noi în practică, ci CNI (n.r. – Compania Națională de Investiții). Toate modificările pe care noi le facem sunt cerințe de la Ministerul Justiției sau Ministerul Dezvoltării. De fiecare dată au găsit câte o hibă, ne-au întors înapoi să facem toate aceste modificări. Nu trebuie să vă spun că acolo existau tot felul de probleme, de litigii. Eu consider că, la ora actuală, litigiile au fost finalizate și acesta a fost un punct de vedere al CNI”, a declarat Olguța Vasilescu.

Demolările le va face RAADPFL Craiova

Stadionul „Ion Oblemenco” va începe să fie construit din luna octombrie a acestui an, când se așteaptă să fie finalizată licitația. „În august trebuie să ne apucăm de demolarea stadionului, pe care o vom face în regie proprie, cu cei de la RAADPFL. Am ținut să se încheie acest campionat pe acest stadion mai ales că, între timp, noi lucrăm la celălalt ca să putem să mutăm echipa imediat”, a menționat primarul. Stadionul trebuie să fie finalizat în doi ani, dar autoritățile locale se gândesc să obțină de la constructori un termen mai scurt. „Dacă dă Dumnezeu și câștigă o firmă mare și importantă din Europa, cum ne așteptăm să se întâmple la astfel de construcții care sunt peste 50 milioane de euro, s-ar putea să îl avem finalizat și mai repede. Important este că guvernul ne acordă tot sprijinul. Sunt trei stadioane care se vor construi în România și primul va fi cel de la Craiova”.

Primăria Craiova construiește stadionul mic

Primăria Craiova va construi, din bugetul local, pista de atletism care se află în incinta viitorului complex sportiv. Autoritățile spun că, așa cum a fost conceput studiul de fezabilitate, lucrările la stadionul mic nu ar trebui să dureze mai mult de șase luni. „CNI a spus că nu va face decât stadionul din cadrul acestui complex, restul este partea noastră. De aceea ne-am și asumat stadionul mic să îl efectuăm noi. Cred că licitația va demara imediat după aprobarea bugetului la stadionul mic. Vom pune o durată de 6 luni de zile, reiese din studiul de fezabilitate că se poate construi în 6 luni. De unde această grabă? Pentru că, în momentul în care vom avea acest stadion, echipa se va muta să joace pe el”, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Stadionul mic va avea o pistă de atletism și o tribună de 5.000 de locuri, el urmând să fie folosit de echipa de fotbal a orașului până când vor fi terminate lucrările la stadionul „Ion Oblemenco”.