Primăria Craiova finanțează Festivalul „Shakespeare”

0
114

Consilierii municipali au aprobat, ieri, cu unanimitate de voturi, bugetul pentru anul 2014. O sumă importantă de bani a fost acordată pentru organizarea Festivalului Internațional „Shakespeare”, după ce ediția din acest an rămăsese fără finanțare.

După ce a fost prezentat într-o dezbatere cu cetățenii, care a avut loc cu o săptămână în urmă, bugetul pentru anul 2014 a fost supus, ieri, și votului consilierilor municipali. Un singur ales local a avut de făcut câteva amendamente, dar și acesta și-a dat votul, proiectul privind veniturile și cheltuielile programate pentru acest an fiind, în cele din urmă, votat în unanimitate.

Gratuitățile pentru pensionari, din nou în discuție

Consilierul PP-DD Ionel Pană a cerut să fie prinsă în buget realizarea unui pasaj suprateran între bulevardul „Dacia” și strada Gârlești”, în zona Bordei, să se finalizeze extinderea Școlii nr. 18 din Craiova și să se acorde transport gratuit pe autobuzele RAT Craiova pentru pensionarii care au vârsta de peste 70 de ani. „Municipiul Craiova nu este singurul, Timișoara, București și alte cinci municipii au acordat acest lucru”, a arătat consilierul.

Pasajul din zona Bordei, pe fonduri europene

Primarul Lia Olguța Vasilescu a precizat că pasajul cerut de consilier este prevăzut să fie realizat pe fonduri europene, Primăria Craiova urmând să depună proiectul pentru finanțare în perioada 2014-2020. „Este prioritar, pentru că acolo, din câte știu, sunt vreo 5.000 de case ridicate în ultima perioadă și se circulă foarte greu, se stă câte o jumătate de oră”. Cât privește transportul gratuit pentru pensionari, Lia Olguța Vasilescu a menționat că este de acord cu această facilitate.

2 milioane de lei pentru „Shakespeare”

Consilierii au aprobat,  ieri, tot cu unanimitate de voturi, și alocarea sumei de 2 milioane de lei pentru finanțarea ediției actuale a Festivalului Internațional „Shakespeare” de la Craiova. În raportul care însoțește proiectul de hotărâre se menționează că acest festival, care are o tradiție de 20 de ani, merită să fie continuat, în acest an finanțarea fiind pusă sub semnul întrebării. Un motiv în plus pentru susținerea financiară a acestui festival este și implicarea Craiovei în competiția pentru Capitală Culturală Europeană.