Deputatul Ionuț Stroe : “Migranţii sunt dornici să muncească din greu şi să plătească taxe

0
103

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a lansat un apel către membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru recunoaşterea beneficiilor migraţiei în Europa şi, implicit, pentru recunoaşterea valorii muncii românilor pentru ţările care îi găzduiesc.

Membrii APCE participă în această săptămână, la Strasbourg, la lucrările primei părţi a Sesiunii anuale.

Desemnat să vorbească din partea Grupului ALDE în cadrul dezbaterii raportului ”Migranţii: un beneficiu pentru statele-gazdă din Europa”, deputatul român a precizat:

“Migranţii sunt dornici să muncească din greu şi să plătească taxe, la fel ca orice alt cetăţean. Adesea, ei acceptă locuri de  muncă în domenii în care muncitorii din ţara respectivă refuză să se angajeze. În unele state, sectoare economice întregi, cum sunt construcţiile sau turismul, depind de munca migranţilor”.

În continuare, deputatul Ionuţ Stroe a subliniat faptul că politicienii europeni ar trebui să explice cetăţenilor lor faptul că o piaţă a muncii deschisă, care oferă şanse egale tuturor, le-ar aduce avantaje economice importante.

“Unele companii de talie mondială, generatoare de mii de locuri de muncă, au fost create de migranţi. Totodată, datorită migranţilor, au apărut oportunităţi de afaceri pentru statele gazdă. De exemplu, au fost create instituţii financiare noi, cum ar fi ‘băncile migranţilor’, pentru trasferul banilor către familiile rămase acasă, au fost facilitate schimburile comerciale între state şi, conform studiilor recente în domeniu, au fost stimulate investiţiile străine directe”, a mai spus deputatul român.

Deputatul PNL Ionuţ Stroe este şeful Delegaţiei Parlamentului României la APCE şi vicepreşedinte al Grupului ALDE al Adunării. Membru al Comisiei pentru migraţie, refugiaţi şi persoane strămutate, deputatul este, din anul 2013, şi raportor al aceleiaşi comisii pe probleme de migraţie.