Doljean urmărit internaţional pentru tentativă de omor în Italia, în arestul IPJ Dolj

0
179

Un doljean suspectat de autorităţile judiciare italiene că, împreună cu alte persoane, l-a bătut crunt pe patronul unei firme din Italia şi pe fiul acestuia, care surprinseseră grupul de români la furat, a ajuns după gratii, urmând să fie extrădat. Fapta de care sunt acuzaţi românii s-a petrecut la începutul acestei luni.

În cursul zilei de luni, 28 decembrie a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, în municipiul Craiova, a fost prins Marian Marin, de 55 de ani, din comuna Podari, judeţul Dolj. Acesta era urmărit la nivel internaţional de autorităţile italiene. Mai exact, autorităţile judiciare italiene au emis un mandat european de arestare pe numele doljeanului, acesta fiind bănuit de faptul că, în complicitate cu alte persoane, la data de 9.12.2014, au comis infracţiunile de furt deosebit de grav şi tentativă de omor, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal din Italia.

Din informaţiile oferite de autorităţile italiene, doljeanul, împreună cu alte persoane din judeţul Olt (Alin Jan Buruiană şi Marinel Oprea fiind prinşi tot luni de poliţiştii IPJ Olt) au intrat într-o societate comercială din Italia ca să fure bare din aluminiu, însă au fost surprinşi de proprietar şi de fiul acestuia, pe care i-au bătut crunt. În cursul zilei de luni doljeanul a fost prezentat Parchetului Curţii de Apel Craiova care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj. Atât el, cât şi ceilalţi doi bărbaţi din Olt, au fost prezentaţi, ieri, Curţii de Apel Craiova, care le-a emis mandate de arestare preventivă în vederea demarării procedurii de extrădare.