Gustavo şi RoChapecoense, omagiu din Bănie pentru Brazilia

0
75

Universitatea Craiova – ACS Poli Timişoara  2-0

Au marcat: Nuno Rocha 13, Gustavo 15

Stadion: Extensiv, spectatori: 1.500

Universitatea: Calancea 6 – Briceag 7, Kelic 6, Acka 7, Vătăjelu 7 – Zlatinski 7 – Măzărache 5 (51 Mateiu) 6, Gustavo 8 (75 Dumitraş) 5, Băluţă 6 (90 Rambe), Nuno Rocha 6 – Ivan 8. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

ACS Poli: Straton 6 – Străuţ 5, Bocşan 6, Scutaru 6, Șeroni 6 – Llorente 5, Artean 6 – Doman 7, M. Croitoru 7, Bărbuţ 5 (78 Mailat) 6 – Pedro Henrique 5 (59 Popovici) 5. Antrenor: Ionuţ Popa.

Arbitri: A. Cojocaru 6 – V. Avram 5, A. Oniţa 7.

Eliminat: Llorente 89.

Ultimul meci al Universităţii la Craiova în 2016 a adus puţin peste o mie de olteni zgribuliţi în tribunele înzăpezite ale Extensivului, la minus 3 grade. Cu gândul că la anul vor avea parte de un stadion ultramodern şi poate şi o echipă de podium, fanii s-au bucurat deocamdată de-o victorie conturată rapid, după doar un sfert de oră de joc. După două eşecuri consecutive, Mulţescu a renunţat la titulari de drept precum Popov, Kay şi Bancu, ultimul fiind trimis chiar la echipa a doua.

Catastrofa brazilienilor de la Chapecoense a avut ecou în Bănie, unde, după „O iubire alb-albastră” a răsunat şi imnul Braziliei, ţinându-se şi un moment de reculegere pentru victimele de la Medellin. Drapelul auriverde a fost purtat de Gustavo, brazilianul care avea să aibă cea mai bună prestaţie în tricoul Ştiinţei, la câteva luni după venirea în Bănie. Mulţescu i-a găsit în sfârşit poziţia în teren mijlocaşului de 25 de ani, folosindu-l ca inter, de unde acesta a fost decisiv, cu un gol şi un assist. În doar trei minute, Universitatea a tranşat disputa, din două faze lucrate. Minutul 13 a fost cu noroc pentru gazde: Briceag a vârât o minge ideală către Gustavo, iar serviciul acestuia n-a putut fi refuzat de Rocha, din careul mic. Acesta a acumulat 6 goluri în tot atâtea meciuri cu Timişoara, al cărei naş incontestabil este. Craiovenii au profitat de buimceala adversarilor şi au dublat avantajul imediat, dintr-o schemă executată perfect la o lovitură liberă, Gustavo fiind de această dată la finalizare. De ziua onomastică, şi Ivan a fost repoziţionat în teren, jucând vârf împins, postură din care vedeta Ştiinţei a făcut vraişte apărarea bănăţeană, fără replică la raidurile jucătorului de 19 ani, căruia doar golul i-a lipsit. În schimb, i-a pasat perfect lui Băluţă, care s-a fâstâcit în faţa fostului coechipier, Straton, ratând şansa de a rezolva meciul înainte de pauză. În partea a doua, Timişoara a echilibrat disputa, dar nu şi pe tabelă, bănăţenii neavând nicio ocazie clară de gol în Bănie. În schimb, Ivan şi Acka puteau înscrie lejer pe final, ambii cu lovituri de cap, ivorianul nimerind bara. Universitatea încheie seria de eşecuri şi revine pe locul secund, pentru păstrarea căruia se va lupta sâmbătă, la mare, cu Viitorul.