Programul „Investeşte în Tine”: CEC Bank a primit 500 solicitări

0
301

CEC Bank a anunţat, ieri că, în două săptămâni de la demararea programului „Investeşte în Tine”, a primit prin unităţile sale teritoriale peste 500 de solicitări de finanţare din partea potenţialilor clienţi, numărul acestora fiind creştere.

Din totalul solicitărilor, 220 de cereri de credit, reprezentând 44% din total, au documentaţia completă şi sunt în curs de analiză, iar zece credite, respectiv 2% din solicitări, au fost deja aprobate. Astfel, la finalul săptămânii trecute, banca a semnat primele contracte de credit cu beneficiarii programului.

Circa 50% din numărul solicitanţilor este reprezentat de tineri cu vârstă cuprinsă între 16 şi 26 de ani neîmpliniţi, care sunt înscrişi atât în sistemul de învăţământ, cât şi la cursuri de specializare.

Banca a înregistrat un număr de aproximativ cinci solicitări de garantare în cazul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) şi una în cazul Fondului Român de Contragarantare (FRC), solicitare ce a primit deja rezoluţie pozitivă. Începând de luni, 15 octombrie, persoanele fizice de vârstă activă pot solicita credite fără dobândă, pentru acest an, plafonul total al garanţiilor fiind de 600 de milioane de lei.