„Prelegerile Hexagonului” continuă , astăzi, la Craiova, cu un invitat de marcă – fostul ministru al justiţiei, Valeriu Stoica

0
458

Astăzi, de la ora 17.00, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova continuă seria „Prelegerilor Hexagonului” pe o temă care îşi dovedeşte actualitatea: „Noţiunea de bunuri incorporale în dreptul civil român”. Invitat de marcă este prof. univ. dr. Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei, care se va întâlni cu studenţii şi profesorii olteni.

Valeriu Stoica

„Hexagonul Facultăţilor de Drept” este o competiţie ştiinţifică, sportivă şi cultural-artistică ce se desfăşoară anual între echipe de studenţi ale celor mai prestigioase instituţii de învăţământ superior de profil din ţară şi din Chişinău (Republica Moldova). În ultimii doi ani, echipa câştigătoare a fost de la Craiova, studenţii pregătind, alături de profesori, ediţia viitoare, care se va desfăşura la Sibiu. Astăzi, la Craiova, un reprezentant de marcă va susţine prelegeri în faţa studenţilor şi a altor invitaţi.

«Prof. univ. dr. Valeriu Stoica, renumit specialist de drept civil, fost ministru al Justiţiei, se întoarce la Craiova după ce, în primăvara anului trecut, a participat la Conferinţa naţională „Cartea funciară: aspecte şi probleme practice actuale”. Tema de astăzi este „Noţiunea de bunuri incorporale în dreptul civil român”, iar la dezbateri vor participa magistraţi, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti şi alţi practicieni ai dreptului din Craiova», a precizat prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova.

Prezenţa profesorului Valeriu Stoica la Craiova „oferă şansa studenţilor facultăţii noastre de a audia o voce puternică a dreptului civil contemporan. Aceste întâlniri marchează un spaţiu al schimbului de idei, al comunicării dintre studenţi şi profesori sau specialişti din domeniul dreptului, benefic pentru toţi cei implicaţi”, după cum a subliniat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, directorul Şcolii doctorale a Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova. Întâlnirea de astăzi continuă seria „Prelegerile Hexagonului”, un proiect academic „care aduce în faţa studenţilor craioveni profesori din celelalte centre universitare, mari personalităţi din domeniul dreptului românesc”, a mai menţionat prof. univ. dr. Sevastian Cercel.