După policlinică, urmează un spital municipal – Victor Ponta promite investiţii pentru Craiova

0
393

Premierul Victor Ponta a ajuns, ieri, şi în Craioviţa Nouă, unde a vizitat o policlinică pe care Primăria Craiova a modernizat-o recent. Reprezentantul Guvernului a recunoscut că a ajuns în acest cartier la insistenţele primarului Lia Olguţa Vasilescu, căruia i-a promis că îi va acorda sprijin pentru construirea unui spital municipal. 

Primul-ministru Victor Ponta s-a aflat, ieri, la Policlinica din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, care a fost refăcută de curând. Reprezentantul Guvernului a declarat că a fost invitat de primarul Lia Olguţa Vasilescu pentru a vedea cum au fost renovate spaţiile medicale. „Doamna Vasilescu m-a adus aici, aşa cum trebuie să facă toţi primarii, ca să îmi arate ce a făcut, din forţe proprii, pentru sistemul medical şi ca să îi promit că o sprijin să facă un  spital municipal. Cred că asta contează pentru oameni”, a spus premierul Victor Ponta. „Sper ca în Craiova, nu doar în policlinică, să fie un spital municipal modern. Sigur, după aceea o să îmi spună că trebuie şi un stadion…”, a continuat acesta.”Sigur!”, a replicat zâmbind primarul Olguţa Vasilescu.

O vizită scurtă la parter şi etajul superior

Împreună cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, premierul Victor Ponta a vizitat rapid cabinetele medicale de la parterul şi de la primul etaj al clădirii. Primarul Olguţa Vasilescu le-a explicat, pe scurt, că toate amenajările care se văd au fost făcute din sponsorizări şi executate într-un timp rapid, de numai două săptămâni. „Am refăcut tot ce înseamnă faţadă, acoperişul. În două săptămâni a fost totul gata”, a spus edilul din Bănie. Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a dorit apoi să ştie câte persoane sunt tratate în această policlinică. Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că nu este vorba de un spital municipal, ci de unul de cartier, aici fiind arondaţi aproximativ 35-40.000 de craioveni.

Premierul Victor Ponta a făcut şi baie de mulţime

La plecare, premierul Victor Ponta a fost aplaudat de cele câteva sute de simpatizanţi care l-au întâmpinat pe aleea de acces spre policlinică. Alături de premier au fost şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, Ion Prioteasa – preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, viceprimarii Craiovei, Florentin Tudor şi Cristina Calangiu, administratorul public al oraşului, Gheorghe Nedelescu, precum şi o parte dintre candidaţii USL la alegerile din 9 decembrie: Cristiana Anghel, Cosmin Enea, Ionuţ Stroe, Florentin Gust şi Claudiu Manda. La eveniment a luat parte şi fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, dar acesta a avut, ce-i drept, o prezenţă mai retrasă.

26 de cabinete pentru medicii de familie

În Policlinica din Craioviţa Nouă se află 26 de cabinete pentru medicii de familie şi un laborator. Încă de la construcţie, spaţiul nu a mai fost modernizat niciodată, medicii de aici spunând că se afla într-o stare de degradare foarte avansată. Printre lucrările care s-au efectuat se numără înlocuirea acoperişului, refacerea faţadei şi finisajul interioarelor. În evidenţele medicilor sunt trecuţi 40.000 de craioveni care locuiesc în zonă, policlinica aceasta fiind considerată a doua ca mărime după cea de la Orizont. Autorităţile locale au precizat, la rândul lor, că lucrările de refacere a unităţii medicale au fost făcute cu bani proveniţi din sponsorizări.