Gelu Vişan şi Ştefan Stoica se vor lupta pentru Colegiul Băileşti

0
411

Sâmbătă, PDL Dolj – pentru că nu putem vorbi de ARD, în condiţiile în care doar Laurenţiu Mândrea vine de la PNŢCD – şi-a lansat candidaţii. Duminică, USL Dolj a mers cu toţi cei 15 la Biroul Electoral Judeţean, unde şi-au depus dosarele de candidaţi. A treia formaţiune politică din judeţul Dolj care intră în calculul electoral este PP-DD, care, până ieri, nu îşi definitivase lista cu aspiranţii la un fotoliu de parlamentar. Vom cunoaşte şi restul pretendenţilor la o funcţie de senator sau deputat din partea PP-DD, astăzi, la ora 13.00, când sunt programaţi la BEJ Dolj să îşi depună dosarele. 

Gelu Vişan

După numele pe care le ştim că vor candida din partea PP-DD Dolj, lupta pe unele colegii parlamentare va fi destul de interesantă. Şi nu cu candidaţi USL, ci cu cei de la PDL. Ne referim în primul rând la Colegiul 8 Camera Deputaţilor Băileşti, unde ARD l-a trimis în luptă pe Ştefan Stoica, acesta fiind şi motivul pentru care Gelu Vişan a ieşit în presă şi a aruncat asupra acestuia tot felul de acuzaţii. Era de aşteptat ca Gelu Vişan să candideze şi se şi preconiza că o va face din partea PP-DD Dolj. Şi ca spectacolul să fie unul complet, a decis să se confrunte cu Ştefan Stoica. Ştirea a fost confirmată de Mihai Cilibiu, preşedintele PP-DD Dolj. Asta înseamnă că cei doi vor avea ocazia să se întâlnească prin colegiu în timpul campaniei electorale. Este de urmărit care dintre ei va ceda nervos şi va începe scandalul. De remarcat faptul că Ştefan Stoica nu i-a răspuns lui Gelu Vişan. În schimb, PDL Dolj a solicitat autosesizarea DNA – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la presupusele fapte asimilate infracţiunilor de corupţie denunţate de Gelu Vişan în emisiunea “Ultima Oră” la România TV pentru stabilirea vinovăţiei şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate, şi a făcut o cerere către Judecătoria Craiova, pentru chemarea în judecată a lui Gelu Vişan pentru “repararea prejudiciului cauzat de fapta cu caracter civil delictual săvârşită”.

Gigi Neţoiu se va confrunta cu Cosmin Enea şi Eugen Călinoiu

Eugen Călinoiu

Un alt colegiu unde campania electorală va fi „la baionetă” este numărul 1 din Craiova, la Camera Deputaţilor. Liberalul Cosmin Enea şi pedelistul Eugen Călinoiu se vor confrunta cu Gigi Neţoiu, care va fi reprezentantul PP-DD Dolj. Eugen Călinoiu spune că el – şi probabil că aceeaşi strategie o va avea şi Gigi Neţoiu – va încerca să scoată un scor bun, pentru ca penelistul Cosmin Enea să nu ia 50%, pentru a se ajunge la redistribuire, unde primul clasat va fi cel mai dezavantajat. „Cred că în acest colegiu va fi cea mai interesantă campanie electorală. Vorbim despre o persoană care vine din afara Craiovei, Gigi Neţoiu, eu, care vin din administraţie, şi celălalt contracandidat, Cosmin Enea, care a  avut de-a face şi cu politica, dar şi cu mediul privat. Va fi o luptă la baionetă, fiecare având câte un scop. Candidatul USL va încerca să ia peste 50%, iar ceilalţi doi vor încerca să îl împiedice, pentru a se ajunge la redistribuire, unde Cosmin Enea va fi cel mai dezavantajat. Ar mai fi chestiunea că ceilalţi doi, venind din mediul privat, sunt avantajaţi din punct de vedere material, dar eu cred că voi compensa asta cu notorietatea şi ceea ce am făcut pentru Craiova şi judeţul Dolj, cât am fost director la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj”, a declarat Eugen Călinoiu.

Costel Iancu versus Mihai Voicu

Costel Iancu

Un alt personaj care va intra în cursa electorală, tot pe lista PP-DD Dolj, este Constantin Iancu. În 2008 acesta a concurat din partea PDL, pe Colegiul 4 Senat Calafat-Băileşti. A luat 36,01 din voturi, însă câştigător, la redistribuire, a fost penelistul Mario Ovidiu Oprea, cu 28,83%. Constantin Iancu a ieşit, în 2009, cam şifonat din politică, după ce la o lună de când fusese numit, de cei de la PDL, director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare au apărut în presă fragmente din dosarele lui şi poze cu un individ sechestrat de acesta. A demisionat la trei zile după acest eveniment. A fost achitat în dosarul în care a fost cercetat şi s-a lipit de PNL Dolj, unde mai activase cu ani în urmă. De data aceasta va candida la funcţia de deputat pe Colegiul 7 Calafat, unde se va război cu Mihai Voicu, preşedintele PNL Dolj, şi cu Cornel Popa, din partea PDL Dolj, cel care i-a luat locul la ANIF.

„Lucrurile se schimbă de la o oră la alta”

La Senat, Mihai Cilibiu nu avea, ieri, decât doi contracandidaţi. Antonie Solomon, pe Colegiul 1 Craiova, după cum se ştie îi are drept contracandidaţi pe Mărinică Dincă de la PDL Dolj şi pe Cristiana Anghel, din partea USL Dolj. Grigore Ioniţoiu, om de afaceri, cunoscut şi drept Piratu, va candida pe Colegiul 3 Senat Filiaşi-Cetate, împotriva uselistului Florea Voinea şi pedelistului Nicolae Giugea. Mihai Cilibiu, preşedintele PP-DD Dolj, a mai confirmat şi că pe Colegiul 5 Filiaşi la funcţia de deputat va candida fostul preşedinte al PNL Filiaşi, Ion Dumbravă. „Lucrurile se schimbă de la o oră la alta. Nu vă pot da o listă completă, pentru că încă mai lucrăm pe ea. Vă pot spune că sunt bătuţi în cuie Antonie Solomon, pe Colegiul 1 Senat, Grigore Ioniţoiu, pe Colegiu 3 Senat, Gheorghe Neţoiu, pe Colegiu 1 Camera Deputaţilor, Mihai Cilibiu, pe Colegiul 2 Camera Deputaţilor, Ion Dumbravă, pe Colegiul 5 Camera Deputaţilor, Costel Iancu, pe Colegiul 7 Camera Deputaţilor, şi Gelu Vişan, pe Colegiul 8 Camera Deputaţilor. Nu pot decât să vă spun că ne vom încadra în data legală de depunere a dosarelor de candidaţi, pentru că suntem programaţi mâine (astăzi – n.r.) la BEJ, la ora 13.00”, a declarat Mihai Cilibiu.