Dr. George Beţiu este noul director al DSP Dolj

0
586

Este oficial: dr. George Beţiu a devenit noul director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj în urma concursului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Acesta îl înlocuieşte în fruntea instituţiei pe dr. Bebe Martin, cel care a asigurat interimatul timp de mai bine de un an.

Dr. George Beţiu a mai ocupat până anul trecut funcţia de director medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dolj şi, de la sfârşitul lui 2011, pe cea de secretar al Colegiului Medicilor Dolj. Dr. Beţiu a fost singurul candidat care a reuşit să obţină punctaj de promovare la proba scrisă a concursului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), iar săptămâna trecută a trecut fără probleme şi peste proba interviului.

Iniţial, în cursa pentru şefia DSP Dolj s-au înscris trei candidaţi. Astfel, alături de dr. Beţiu, pe listă s-au mai regăsit dr. Mariana Cismaru, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, care s-a retras chiar înainte de concurs, şi dr. Bebe Martin – director interimar al DSP Dolj, acesta nereuşind, potrivit reprezentanţilor ANFP, să obţină notă de trecere la proba scrisă.

Tot cu această ocazie a fost organizat concurs şi pentru postul de director adjunct al DSP Dolj. Pentru această funcţie s-au înscris doi candidaţi: dr. Ludmila Prunariu şi dr. Jan Pârgaru, ambii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, câştigător în urma probei scrise fiind dr. Prunariu, care apoi a reuşit să treacă şi peste proba interviului.