Primăria Craiova a semnat trei noi contracte de finanţare

0
166

Primăria Craiova şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia au semnat, ieri, trei noi contracte de finanţare, în valoare totală de peste 10 milioane de lei. Toate cele trei proiecte sunt finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1– Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor.

Primul proiect vizează reabilitarea şi dotarea Căminului Cultural din localitatea Mischii, care face parte din zona metropolitană Craiova şi are o valoare de 1,58 milioane de lei. Potrivit autorităţilor, banii aceştia vor fi investiţi în modernizarea clădirii, care are o suprafaţă de 614,5 metri pătraţi, aici urmând să se desfăşoare programe socio-culturale şi pentru valorificarea tradiţiilor populare. De altfel, prin acest proiect, autorităţile îşi propun să creeze un centru de cultură zonal care să fie atractiv atât pentru tinerii din localitate, cât şi pentru tinerii din comună care ar dori să se întoarcă acasă.

Al doilea proiect se intitulează „Business Center Sud Craiova” şi are o valoare de 5.008.190,08 lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă 1.941.883,50 lei. Prin implementare acestuia se va realiza o clădire P+1E cu funcţiunea de spaţii birouri. Clădirea va putea găzdui aproximativ 60 de persoane în spaţiile de birouri şi personal de întreţinere şi 110 persoane în sala de conferinţe şi sala multifuncţională.

Cel de-al treilea şi ultimul proiect se numeşte “Centrul de Sprijin al IMM-urilor şi Institutelor de Cercetare şi Dezvoltare” şi are o valoare totală de 4.162.697,60 de lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă 1.576.245,00 de lei. Centrul va avea o suprafaţă construită de 511,50 metri pătraţi, cu suprafaţa etajului de 492,00 de metri pătraţi, suprafaţa desfăşurată de 1.003,50 de metri pătraţi, suprafaţa terasei acoperite de 11 metri pătraţi şi regimul de înălţime parter şi P+1.