Ion Prioteasa, prezent la inaugurarea Secţiei de Chirurgie a Spitalului Raional Cimişlia

0
109
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat recent la inaugurarea Secţiei de Chirurgie a Spitalului Raional Cimişlia, structură medicală renovată şi dotată printr-o investiţie susţinută din fonduri proprii ale administraţiei doljene, în valoare totală de aproximativ un milion de lei.
Totodată, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a evidenţiat faptul că buna conlucrare cu autorităţile din Republica Moldova a constituit fundamentul reuşitei unui proiect vital atât pentru sectorul medical, cât şi pentru locuitorii din regiune. „Am primit cu satisfacţie invitaţia conducerii Consiliului Raional de a participa la un eveniment cu totul deosebit pentru întreaga comunitate, întrucât, aşa cum am aflat de la gazdele noastre, secţia de chirurgie este una dintre cele mai importante componente ale spitalului din Cimişlia, care deserveşte o populaţie de aproape 90.000 de persoane. Mă bucur că şi noi, Consiliul Judeţean Dolj, ne-am putut oferi sprijinul pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, pentru că, aşa cum se ştie, noi am contribuit cu o finanţare de la bugetul propriu de peste 200.000 de euro”, a subliniat Ion Prioteasa.
Finalizarea cu succes a acestui obiectiv
Şeful administraţiei doljene susţine că acest demersul este cu atât mai important cu cât această secţie de chirurgie de la Cimişlia oferă servicii de specialitate inclusiv locuitorilor din raionul învecinat, Basarabeasca. „Implicarea noastră financiară a fost aprobată în cadrul acordului de înfrăţire pe care l-am semnat împreună în urmă cu un an, document în baza căruia ne-am angajat că vom susţine iniţiative ale omologilor noştri din Republica Moldova în domenii diverse, precum sănătate, cultură, educaţie sau economie. Trebuie evidenţiată dedicarea totală a tuturor celor angrenaţi în finalizarea cu succes a acestui obiectiv, care, în mai puţin de un an, este redat comunităţii la standarde cu adevărat moderne, putând să ofere acum servicii de înaltă calitate. Mă bucur, totodată, că am găsit în preşedintele Consiliului Raional Cimişlia, domnul Iovu Bivol, un partener deschis colaborărilor, cu disponibilitate pentru a continua această conlucrare dintre cele două părţi. De altfel, i-am transmis că îi vom sta alături şi în derularea altor demersuri în domeniul medical, un domeniu în care, în ultimii ani, CJ Dolj a căpătat foarte multă experienţă prin investiţiile pe care le-a implementat. În acest sens, ne-am asumat deja un angajament durabil faţă de sectorul sanitar, angajament care în ultimii ani s-a tradus în investiții deja finalizate sau în curs de realizare cu o valoare cumulată de peste 35 de milioane de euro”, a mai spus preşedintele CJ Dolj.
Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj :
„Consiliul Judeţean va continua eforturile necesare pentru a face să se materializeze o nouă serie de iniţiative menite să aducă beneficii notabile pentru doljeni. Este un semnal pe care doresc să-l transmit şi partenerilor şi prietenilor noştri din Raionul Cimişlia, alături de care, sunt convins, vom pune în operă şi alte demersuri investiţionale semnificative”