Alb-albaştrii vor să domine Steaua pe teren şi în tribune

0
75

craiova„O să ne păstrăm tenta ofensivă şi contra Stelei” promite Mulţescu, iar Băluţă e convins că „vom avea mai mulţi suporteri decât ei pe stadion”

Steaua întâlneşte Universitatea Craiova în derby-ul etapei a 11-a a Ligii I Orange, duminică, de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Antrenorul oltenilor, Gigi Mulţescu, a prefaţat disputa spunând că este una specială, întrucât la mijloc sunt atât orgoliile, cât şi lupta pentru prima poziţie.

„Pentru noi este un meci special, fiindcă ne aflăm în lupta pentru primele locuri, toată săptămâna aceasta am fost solicitat să vorbesc despre acest derby. Vrem să ne prezentăm bine la acest examen dificil, contra liderului, şi vrem să-l şi trecem, adică să venim acasă cu punct sau puncte. Jucătorii mei trebuie să aibă o atitudine tranşantă, să fim performanţi la ora jocului. O să ne păstrăm tenta ofensivă, dar cu echilibru, cât ne permite jocul, au fost şi vor fi momente în care trebuie să ne apărăm, mai ales că întâlnim un adversar puternic. Nu ne bazăm pe divinitate, ci pe munca şi sacrificiul jucătorilor. Oricum, un rezultat bun contra Stelei nu poate veni decât în urma unui joc de calitate. Eu nu-mi motivez jucătorii prin discursuri sau casete video, ci prin discuţii pe teren, la antrenament. Steaua a jucat mai des, dar nu cred că va fi obosită la ora jocului, meciurile mai multe îţi conferă şi ritm de joc, iar acum metodele de recuperare sunt diverse. Steaua are o echipă schimbată, dar valoarea le permite să acopere lipsa de omogenitate” a spus Mulţescu.

Craiovenii nu au o primă de victorie, un eventual succes urmând a fi sărbătorit cu pizza şi bere. „Nu avem nicio primă specială pentru acest joc, la noi primele sunt de obiectiv. Dacă vom obţine un rezultat pozitiv vom lua prima obişnuită în acest caz, respectiv pizza şi bere” a dezvăluit tehnicianul Ştiinţei.

Pe lângă cei doi jucători trimişi la echipa a doua, Mateiu şi Dumitraş, Mulţescu se confruntă cu probleme în zona stoperilor, Popov şi Kay fiind incerţi, doar Acka a fost recuperat total după accidentarea din meciul cu FC Botoşani.

Circa 1.000 de fani olteni sunt aşteptaţi pe Arena Naţională

Clubul din Bănie a vândut biletele la derby la magazinul oficial, iar în două zile s-a epuizat deja tranşa de 500 de tichete acordată de stelişti. Biletele se vând în continuare în Craiova, dar şi în Bucureşti, prin fan-cluburile Universităţii din Capitală, fiind aşteptaţi în jur de 1.000 de olteni la meciul de duminică seara.

„Prezenţa masivă a suporterilor noştri pe Arena Naţională ar conta foarte mult, fiindcă ar mai compensa diferenţa de experienţă pe care o posedă jucătorii Stelei şi ne-ar bucura, fiindcă asta înseamnă că apreciază ce am făcut până acum în acest campionat. S-a văzut că acasă nu am pierdut niciun meci, iar acest lucru se datorează şi fanilor craioveni, care sunt printer cei mai fierbinţi şi mai buni cunoscători de fotbal din ţară. Ar fi o lovitură de imagine să avem mai mulţi suporteri decât Steaua pe Arena Naţională” spune Gigi Mulţescu.

Craiova nu a mai câştigat în deplasare cu Steaua din noiembrie 1989, iar de când au revenit în Liga I alb-albaştrii nu au obţinut decât un punct în derby-urile cu steliştii. Alexandru Băluţă spune că tradiţia favorabilă Stelei în confruntările directe nu va conta duminică seara. „Aşteptăm de mult timp acest meci, pentru că este unul special pentru noi. Ne-am pregătit foarte bine, suntem pe un drum ascendent şi vrem să ne batem pentru primul loc. Eu am încredere că putem câştiga, mă bazez pe forma noastră bună, pe ambiţie şi pe aportul fanilor, fiindcă eu mă aştept să avem mai mulţi suporteri decât ei la meciul direct. Nu contează că nu i-am bătut în sezoanele anterioare, orice lucru are şi un început. Cât despre mine, sper să-mi păstrez forma bună, mă avantajează acest stil de joc mai ofensiv, îmi pune mai bine în valoare calităţile, m-am adaptat deja postului care mi-a fost rezervat” a declarat Băluţă.