Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcţie a miniştrilor ALDE

0
428

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri eliberarea din funcţie a miniştrilor ALDE Graţiela Gavrilescu, Anton Anton şi Viorel Ilie, după ce aceştia şi-au anunţat demisia ca urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., următoarele decrete:

Decret prin care se ia act de demisia doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;
Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului”, arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Miniştrii Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton au demisionat, marţi, din funcţiile deţinute, după retragerea ALDE de la guvernare. Ramona Mănescu este singura care a rămas în Executiv, în funcţia de ministru de Externe. Aceasta şi-a dat demisia din ALDE.