Oportunităţile de colaborare în domeniul apărării între România şi Lockheed Martin

0
103

tudosePremierul Mihai Tudose a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegaţie a Lockheed Martin, companie americană de securitate aerospaţială, specializată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea şi susţinerea sistemelor tehnologice avansate la nivel global.

Discuţiile dintre cele două părţi s-au axat pe oportunităţile de cooperare în domeniul industriei de apărare, având în vedere experienţa Lockheed Martin în dezvoltarea de tehnologii la cele mai înalte standarde şi interesul României de a revoluţiona sectorul producţiei naţionale de tehnică şi echipamente militare, în parteneriat cu actorii strategici de pe piaţă.

Reprezentanţii companiei americane au subliniat dezideratul Lockheed Martin de a se poziţiona ca partener strategic al României în domeniul apărării, discuţiile cu partea română urmând să continue la nivelul ministerelor de resort.

Întâlnirea de astăzi a fost precedată de o întrevedere care a avut loc ieri, la Ministerul Apărării Naţionale, între ministrul Adrian Țuţuianu şi reprezentanţii Lockheed Martin.

Din delegaţia Lockheed Martin prezentă astăzi la Palatul Victoria au făcut parte Jonathan Hoyle, vicepreşedinte pentru Europa, şi Adrian Iacob, director executiv.