Un mediu sănătos pentru viitorul tău

0
266

roseFacultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova desfăşoară, în perioada 27 august 2017 – 10 septembrie 2017, Şcoala de vară „Un mediu sănătos pentru viitorul tău”, unul dintre cele şapte proiecte câştigate de Universitatea din Craiova în cadrul ROSE.

Activităţile proiectului sunt destinate liceenilor, cărora li se oferă informaţii ştiinţifice atractive şi li se dezvoltă abilităţile practice din domeniile horticultură, peisagistică, biologie, mediu, ingineria produselor alimentare. Elevii vor participa la cursuri de iniţiere în horticultură şi biologie, în domeniul mediului, dar şi la cursuri de iniţiere în nutriţie şi calitatea alimentului. Vor beneficia de consiliere profesională şi orientare în carieră. Mai mult, tinerilor li se vor prezenta tehnici şi metode de lucru în laborator în vederea prelucrării şi examinării probelor prelevate din diferite medii, dar vor participa şi la ateliere de lucru pentru realizarea unui produs alimentar şi pentru calculul valorii nutritive şi energetice.

Competiţii sportive, activităţi recreative, vizite la muzee şi alte instituţii de artă şi cultură, precum şi deplasări pe traseele turistice: Craiova – Dubova (Parcul Naţional Porţile de Fier) şi Craiova – Râmnicu Vâlcea – Parcul Naţional Cozia sunt câteva dintre activităţile recreative de care vor beneficia adolescenţii implicaţi în proiect.