Guvernul şi UNICEF vor colabora pentru extinderea parteneriatului în beneficiul copiilor vulnerabili

0
275

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut ieripalatul victoria, la Palatul Victoria, o întâlnire cu noul reprezentant al UNICEF în România, Pieter Bult, care a prezentat obiectivele şi priorităţile mandatului său, având în vedere continuarea proiectelor incluse în programul de ţară UNICEF-România pentru perioada 2018-2022.

Șeful Executivului a subliniat importanţa parteneriatului dintre Guvernul României şi UNICEF. Mă bucur să vă avem ca partener. Este foarte important pentru noi să ne bazăm pe colaborarea cu dumneavoastră, să lucrăm împreună pentru a găsi soluţii pentru copiii aflaţi în situaţii vulnerabile, să îmbunătăţim accesul copiilor la servicii de calitate în învăţământ, sănătate, asistenţă socială, dar  şi pentru a preveni şi combate toate formele de violenţă”, a spus premierul Mihai Tudose.

Prim-ministrul şi reprezentantul UNICEF au stabilit să colaboreze în problema epidemiei de rujeolă, Pieter Bult precizând că organizaţia susţine eforturile autorităţilor române, prin derularea de campanii de informare şi conştientizare asupra rujeolei şi programe educaţionale de sănătate publică.

Reprezentantul UNICEF a subliniat continuarea sprijinului pentru soluţionarea unor probleme specifice protecţiei copilului potrivit priorităţilor naţionale, precum şi intenţia UNICEF de a valorifica experienţa instituţiilor române în gestionarea problematicii drepturilor copilului, prin facilitarea transferului de expertiză către alte ţări. 

Prim-ministrul Mihai Tudose şi reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, au convenit să aibă întâlniri lunare pentru a identifica soluţiile aferente problemelor în ceea ce priveşte situaţia copiilor şi protecţia drepturilor acestora.

La întâlnirea de astăzi au participat, de asemenea, Despina Andrei, manager de comunicare şi strângere de fonduri UNICEF în România, şi consilierul de stat Felix Rache.