Minori din Calafat surprinşi la furat

0
123

Mai mulţi minori, care au terorizat Calafatul cu furturile lor, au fost surprinşi de camerele de supraveghere video de la un magazin atât în interior, de unde au sustras 900 de lei, cât şi afară, unde au furat din maşina unui distribuitor toate încasările, respectiv 8.200 lei şi 400 de euro. Imaginile cu minorii „la lucru” au fost postate pe o reţea de socializare de către localnici. Poliţiştii spun că minorii au fost identificaţi şi urmează să fie audiaţi.furt (1)

Localnicii din Calafat au postat pe reţelele de socializare o serie de filmuleţe surprinse pe 26 august a.c. de camerele de supraveghere video de la un magazin din localitate pe care se pot observa doi minori care sustrag dintr-un autovehicul de transport marfă o pungă şi apoi dispar. Profitând de faptul că şoferul maşinii de distribuţie marfă intrase în încintă, minorii i-au sustras toate încasările, după cum s-a dovedit ulterior, respectiv 8.200 lei şi 400 de euro. Mai mult decât atât, în aceeaşi zi, din interiorul magazinului, au sustras, de pe tejghea, 900 de lei – unul dintre minori i-a distras atenţia vânzătoarei arătându-i diverse produse şi întrebând cât costă, în timp ce al doilea a luat banii şi s-au făcut nevăzuţi împreună. Imaginil

e au ajuns şi pe masa poliţiştilor din Calafat, mai ales că atât şoferul de pe maşina de distribuţie, cât şi reprezentanţii magazinului au depus plângeri cu privire la furturi. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj spun că este vorba despre doi minori în vârstă de 10, respectiv 12 ani, care au fost identificaţi şi urmează să fie audiaţi. Se pare însă că nu sunt singurele fapte comise de minori, în aceeaşi formulă sau împreună cu alţii, oamenii susţinând că fură din genţi, din buzunare şi de oriunde au ocazia. „Cu privire la cele două fapte comise pe data de 26 august au fost deschise dosare penale şi se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Minorii au fost identificaţi şi urmează să fie audiaţi”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

furt

furt (2)