Începe procesul criminalului din Celaru

0
97

curtea de apelMagistraţii de la Curtea de Apel Craiova au respins, la sfârşitul săptămânii trecute, contestaţia ciobanului de 46 de ani, din comuna Celaru, care l-a bătut şi l-a abandonat la marginea satului pe un alt localnic, de 52 de ani, supărat că victima s-ar fi întâlnit cu concubina sa împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului său. Bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru omor şi lipsire de libertate, dosarul a ieşit din camera preliminară de la Tribunal, iar joi, 25 august a.c., Curtea de Apel a respins contestaţia inculpatului. Instanţa de fgond urmează să stabilească primul termen de judecată.

Reamintim că ancheta în urma căreia Marin Nicu a ajuns după gratii a fost demarată după ce, pe 6 februarie, dimineaţa, Petrică Badea, de 52 de ani, din satul Marotinu de Jos, comuna Celaru, a fost găsit aproape mort (decesul intervenind la spital) într-un canal de la marginea satului. Deşi iniţial s-a crezut că bărbatul a murit de frig, rudele au insistat că a fost ucis, astfel că au fost demarate cercetările. Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că victima, Petrică Badea, de 52 de ani, care suferea de mai mult timp de hemipareză dreapta, şi autorul împărţeau aceeaşi concubină şi de aici ar fi pornit totul. Astfel, pe 5 februarie, un localnic s-a dus la Petrică Badea să-i spargă lemne. Potrivit anchetatorilor, Mihaela Potârniche, cunoscută în sat drept „Cuculeasa”, a trecut şi ea pe la Petrică Badea, însă acesta era plecat la mama lui, aşa că femeia l-a chemat pe Marin Nicu acolo. L-au trimis pe bărbatul care spărgea lemne în sat, la cârciumă, iar ei doi au băut şi au întreţinut relaţii sexuale. De acolo au plecat împreună, cu căruţa lui Marin Nicu, la alţi localnici, unde au continuat să bea, au întreţinut din nou raporturi sexuale, iar la un moment dat „Cuculeasa” a adormit. Marin Nicu a plecat cu căruţa prin sat, iar seara s-a întors la locuinţa unde o lăsase pe femeie. Proprietarii i-au spus că a plecat, deşi femeia dormea încă la ei în casă, aşa că Marin Nicu a crezut că „Cuculeasa” l-a trădat şi s-a dus acasă la Petrică Badea. Victima revenise la locuinţa sa şi privea la televizor împreună cu bărbatul care îi spărsese lemnele, când s-au trezit cu Marin Nicu peste ei, în casă. Cel din urmă, beat, a început să-i înjure şi să întrebe unde-i femeia. Dacă n-a găsit-o, şi-a vărsat furia pe Petrică Badea, aşa că l-a prins de haine, profitând de handicapul acestuia, l-a târât pe jos şi l-a aruncat în căruţă „ca pe un sac cu cartofi”. A doua zi, pe 6 februarie, dimineaţa, doi localnici care îşi inspectau terenurile de la marginea localităţii, în punctul numit „Pârjoleşti”, l-au observat pe Marin Nicu venind cu căruţa dinspre pădurea Zvorsca. Când a ajuns în dreptul celor doi, inculpatul le-a spus că în canalul de desecare este Badea Petrică decedat şi a pornit mai departe. Cei doi bărbaţi s-au îndreptat spre locul respectiv, au văzut pe fundul canalului de desecare un bărbat, care mai prezenta semne vitale, în sensul că respira slab însă era inconştient şi care prezenta leziuni de violenţă pe faţă. Au anunţat Poliţia, dar şi o ambulanţă, care a transportat victima la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a decedat. Inculpatul nu a recunoscut nimic, însă în baza probelor strânse de anchetatori a fost arestat preventiv pe 16 martie a.c., măsura fiind prelungită ulterior.arestat

Acuzat de omor şi lipsire de libertate

Pe 2 iunie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Marin Nicu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru omor şi lipsire de libertate, cauza intrând în camera preliminară. Pe 4 iulie a.c., instanţa a constatat legalitatea administrării probelor, a respins cererile inculpatului şi a dispus începerea procesului: „Respinge cererile şi excepţiile formulate de către inculpatul Nicu Marin. În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 103/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj din data de 01.06.2016 privind pe inculpatul Nicu Marin trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p., şi a infracţiunii de lipsire de libertate prev. de art. 205 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. , a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Nicu Marin. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.07.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj. Inculpatul a făcut contestaţie, iar acum, joi, 25 august a.c., Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia, astfel că poate începe procesul: „Respinge, ca nefondată, contestatia. Obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în Cameră de consiliu, azi, 25.08.2016”.