PNL Dolj şi-a prezentat lista de candidaturi. Varianta alfabetică

0
156

marian irineiLiberalii doljeni şi-au prezentat, ieri, oferta electorală pentru alegerile parlamentare din iarnă, venind cu 14 nume, dar aşezate în ordine alfabetică. Pe această listă se regăsesc actualii parlamentari, consilieri judeţeni şi locali, dar şi membri cu funcţii în partid. Peste o săptămână, vom afla şi care vor fi candidaţii cu şanse mari de a obţine un mandat de parlamentar. Tot în conferinţa de ieri, aleşii locali şi judeţeni ai PNL Dolj au atras atenţia asupra unor lucrări care se află în derulare la Craiova, dar şi în judeţ.

Consilierul judeţean, Marian Irinei, a acuzat conducerea Companiei de Apă Oltenia că înfiinţează un post de director pentru a recompensa eforturile unor militanţi PSD din campania electorală. „Mi-a atras atenţia înfiinţarea unor puncte de lucru în cadrul CAO, de fapt este un mod de a se plăti factura militanţilor PSD şi ascunde înfiinţarea unui post de director. Am avut o intervenţie similară în plenul CJ Dolj vizavi de aranjarea postului de director al SC DLP, am spus atunci pentru cine se pregăteşte şi, din păcate, am avut dreptate. Acum sunt din nou în măsură să vă spun că aceste noi puncte de lucru sunt înfiinţare doar pentru un post de director”.

Acesta a spus că este vorba de punctele de lucru de la Ciuperceni Vechi, Poiana Mare şi Calafat, care ar urma să fie comasate, iar acolo să fie adus un director un militat PSD din zona Calafat, „care recent şi-a pierdut scaunul. Eu voi veni cu un nume înainte ca respectivul să fie numit director”, a mai spus Irinei.

„Există avize date din partea primăriilor”

Primarul comunei Celaru, Lion Lucian, primarul comunei Castranova, Dumitru Măceşanu, şi primarul comunei Apele Vii, Augustin Stanciu, au ieşit ieri, alături de consilierul judeţean Marian Irinei, pentru a susţine împreună refinanţarea, de la bugetul judeţean, a reabilitării tronsonului de drum DJ 604. Acest drum face legătura între comunele Leu, Castranova, Apele Vii, Celaru, Amărăştii de Sus, Amărăştii de Jos şi merge până la graniţa cu judeţul Olt.

„PSD a venit şi a promis, în campanie, că vor veni şi vor moderniza acest drum şi că există finanţare. Dar, săptămâna trecută, am aflat, în şedinţa CJ Dolj, că acest drum nu mai beneficiază de finanţare. Au aruncat vina asupra firmei de cadastru. Solicit conducerii CJ Dolj ca dezvoltarea judeţului să se facă uniform, şi nu doar în anumite zone şi în funcţie de carnetul de partid al primarului. Direcţia Tehnică din cadrul Consiliului Judeţean Dolj ridică din umeri, ei nu au explicaţia clară vizavi de ceea ce se întâmplă cu acest drum. Există avize date din partea primăriilor, bani cheltuiţi pentru proiectul tehnic, există bani cheltuiţi pentru firma de cadastru şi iată că, din păcate, s-a renunţat la finanţarea acestui drum”, a spus consilierul Irinei.marian vasile

Primarii din Leu, Castranova şi Celaru solicită refinanţarea DJ 604

Augustin Stanciu, primarul comunei Apele Vii, a declarat, în cadrul conferunţei de presă de la sediul PNL, că nu i s-a oferit nici o explicaţie vizavi de renunţarea la această lucrare. „Mi s-a promis că acest drum va fi o prioritate şi, în urmă cu o săptămână, mi-am dat chiar avizul pentru acest proiect. Nu ştiu acum care este motivul real pentru care nu se mai alocă finanţare”, a spus Augustin Stanciu.

Dumitru Măceşanu, primarul comunei Castranova, a atras atenţia că este un drum foarte solicitat pentru transportul recoltelor şi ar trebui să fie reabilitat. „Refuz să cred că este o problemă politică, iar dacă este vorba de aşa ceva este foarte grav. Traficul pe acest drum este intens, se foloseşte mult pentru a se transporta produsele din câmp, iar oamenii vin şi ne întreabă când se reabilitează. E cel mai rău afectat din judeţ, deşi deserveşte 30.000 de locuitori. Aşteptăm reacţia autorităţilor”, a spus primarul din Castranova.

La rândul lui, Lion Lucian, primarul comunei Celaru, a spus că a fost forţat, în felul acesta, să îşi înceapă mandatul cu o nerealizare. ”Sunt primar de două luni şi două zile şi îmi încep mandatul cu această nerealizare care nu a depins de mine. Acest drum ar trebui să se reabiliteze pentru că este foarte circulat”, a spus Lion Lucian.

„Mai sunt două luni şi expiră autorizaţia la cartierul chinezesc”

Consilierul local Marian Vasile a prezentat, ieri, două soluţii la proiectul imobiliar cunoscut sub numele de „cartierul chinezesc”, în condiţiile în care mai sunt două luni de zile şi expiră autorizaţia de construcţie, dar şi parteneriatul cu Ministerul Apărării Naţionale pentru concesiunea terenului. „Situaţia gravă în care ne aflăm azi este legată de cartierul chinezesc. Peste câteva zeci de zile, contractul între Primăria Craiova şi firma din China expiră. Am trecut azi-dimineaţă pe la şantier şi am văzut şase oameni care se ocupă de aproximativ 23 de blocuri, ceea ce înseamă un muncitor la patru blocuri. O invit pe doamna primar să nu ne spună peste două luni că a fost luată prin surprindere. Deşi dumneaei le-a trimis o adresă, în jurul datei de 15 martie, prin care le solicita să reia lucrarea şi le dăduse chiar şi un termen de reziliere, 14 aprilie. Cu toate că nu s-a respectat nici un termen, nu s-a luat nici o măsură. Tragem acest semnal de alarmă azi, într-un timp util, ca să nu ne mai aflăm în situaţia penibilă în care suntem chemaţi şi rechemaţi să votăm şi să revocăm hotărâri de consiliu, să votăm un PUD, după care ne cheamă să-l revocăm în cadrul unei şedinţe extraordinare”, a spus Marian Vasile.oprea

Liberalii vin cu soluţia: lotizarea şi împărţirea şantierului la firmele româneşti

Alesul liberal a venit cu două soluţii în acest sens. Prima ar fi, potrivit acestuia, grăbirea şi luarea tuturor măsurilor necesare de vindere a locuinţelor către chiriaşii ANL. „Din 2011 se poate face acest lucru, există rapoarte de evaluare, există legislaţie. Primăria poate să strângă bani şi peste două luni de zile să continue cu aceşti bani lucrarea”, a spus acesta.

A doua variantă ar fi lotizarea, în 10-12 parcele, iar peste două luni de zile când se termină contractul, să aibă acces şi firmele româneşti sau firme din Craiova. Acesta a propus, de asemenea, ca acestora să le fie oferite aceleaşi condiţii ca şi partenerului chinez. „Proiectul fiind unul de amploare, aceasta este varianta să lotizăm şi să grupăm în câte două blocuri, iar dacă vreun investitor, aşa cum procedează şi chinezul, nu poate să-şi ducă proiectul la capăt, totuşi procentul de nerealizare nu va mai fi atât de mare. Sunt foarte multe firme care sunt dispuse să ajute, iar craiovenii să poată să îşi cumpere, la sfârşitul anului viitor, apartamentul la 400 de euro pe metru pătrat. Autorizaţia de construcţie expiră peste două luni şi se poate prelungi, prin lege, cu maximum un an. Dar fac apel la doamna primar să nu prelungească. Doi ani această firmă a stat cu doi muncitori pe şantier, deci nu mai avem nici un motiv să mai întârziem şi să mai înşelăm speranţele craiovenilor cu încă un an”, a explicat consilierul liberal.

Cele 14 nume, propuse de PNL Dolj pentru Parlament

Senatorul Mario Oprea, preşedinte PNL Dolj, a prezentat lista de candidaturi a PNL Dolj pentru alegerile parlamentare, dar o listă întocmită deocamdată în ordine alfabetică. Pe această listă se regăsec 14 nume, între care parlamentarii în funcţie, consilieri judeţeni şi locali, dar şi membri care au funcţii doar în partid: Cosmin Călin – secretar general adjunct al PNL Dolj şi consilier judeţean; Eugen Călinoiu – secretar executiv PNL Dolj; Elena Costea – vicepreşedinte PNL Dolj, Marinică Dincă – prim-vicepreşedinte PNL Dolj, senator; Daniel Drâgnei – secretar general al PNL Dolj şi consilier judeţean; Alexandru Gâdăr – secretar executiv al PNL Dolj şi consilier judeţean; Nicolae Giugea – preşedinte PNL Dolj şi consilier judeţean; Ilinca Adinel – vicepreşedinte PNL Dolj, Marian Irinei – secretar general PNL Dolj şi consilier judeţean, Dorin Mărgărit – vicepreşedinte PNL Dolj şi consilier judeţean; Mario Oprea – prim-vicepreşedinte PNL Dolj şi senator; Veta Păsculescu – vice-preşedinte PNL Dolj şi consilier judeţean; Flavius Sirop – secretar general PNL Craiova şi consilier municipal şi Ionuţ Stroe – preşedinte PNL Craiova şi deputat. „Nu este o listă, este o echipă cu care noi dorim să ne prezentăm în toamnă. Această echipă este compatibilă, sudată, a mai trecut peste un rând de alegeri. Este o listă în ordine alfabetică, urmând să fie foarte curând să fie aşezată şi în ordinea solicitată de legea alegerilor, ordine pe care filiala noastră o consideră cea mai potrivită pentru un rezultat foarte bun”, a comentat Mario Oprea.

Comitetul Executiv Judeţean al PNL Dolj va alcătui o propunere din această listă pe care o va prezenta Biroului Politic Judeţean, care o va vota. Apoi lista finală va fi trimisă Biroului Naţional al PNL, care îşi va da ultimul vot.

LAURA MOŢÎRLICHE şi MARGA BULUGEAN