A lovit două maşini în timp ce fugea de poliţişti

0
48

Şoferul unui Citroen Xara, urmărit de poliţişti pe mai multe străzi din cartierul Valea Roşie, joi seara, pentru că a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, a lovit două maşini parcate, a abandonat-o pe a lui şi a dispărut. Poliţiştii i-au prins pe cei doi tineri care îl însoţeau pe şofer, l-au identificat pe cel din urmă, stabilind că nu avea permise de conducere şi continuă activităţile pentru prinderea acestuia.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, joi seară, în jurul orei 23.00, o echipă de siguranţă publică formată din poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova şi jandarmi din cadrul G.J.Mb. Craiova, în timp ce executa serviciul de patrulare pe strada Henri Coandă, la intersecţia cu strada Caracal, a observat un autoturism Citroen Xara, înmatriculat în Bulgaria, care circula cu viteză şi efectua manevre pe partea carosabilă de natură să pună în pericol participanţii la trafic. Echipa de siguranţă publică a efectuat semnalele regulamentare de oprire, dar conducătorul autoturismului a accelerat şi mai mult, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice şi luminoase. Două echipaje de poliţişti au pornit după autoturism, care a „gonit” pe strada Henri Coandă, apoi pe Mirceşti, unde a acroşat un Cielo parcat, însă tot n-a oprit, continuând cursa pe strada Sărarilor. Aici, şoferul Citroen-ului a pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-o autoutilitară marca Ford, trei tineri rupând-o la fugă. Poliţiştii i-au urmărit şi au reuşit să-i prindă pe doi dintre ei, respectiv Dan Dinu, de 27 de ani, din Caracal, judeţul Olt şi Claudiu Băcanu, de 26 de ani, din Craiova.    Cei doi au fost duşi la sediul Secţiei de poliţie, unde, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că maşina fusese condusă de Gabriel Băcanu, de 25 de ani, din Craiova, fratele celui prins, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere. Oamenii legii l-au căutat şi la domiciliu şi nu l-au găsit, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

„Pe numele craioveanului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, cercetările fiind continuate în vederea depistării acestuia”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.