A dărâmat gardul cimitirului cu maşina furată

0
37

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Cetate, este cercetat penal pentru trei infracţiuni, după ce a furat o maşină, a condus-o pe drumurile publice fără să aibă permis, apoi a distrus-o, întrucât a intrat cu ea în gardul cimitirului din comuna Maglavit. În plus, odată adus la audieri, poliţiştii au stabilit că acesta mai spărsese două maşini, din care furase bani şi bunuri în valoare de 1.000 lei.

Lucrătorii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au fost anunţaţi, în cursul zilei de joi, că în comuna Maglavit, o persoană necunoscută, în timp ce conducea un Land Rover, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat cu autoturismul în gardul cimitirului din comună, după care a părăsit locul accidentului. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, demarând verificările pentru a stabili ce se petrecuse, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj. Din cercetări a rezultat că la volanul maşinii lăsate la locul faptei fusese Ionuţ Crăciun, de 20 de ani, din comuna Cetate, oamenii legii ridicându-l pentru audieri. Odată ajuns la sediul unităţii de poliţie, tânărul a recunoscut că, joi dimineaţă, profitând de faptul că autoturismul avea una dintre portiere neasigurată şi cheile în contact l-a sustras şi l-a condus circa 2 km pe drumurile publice din comună şi, pentru că nu posedă permis de conducere, la un moment dat, pe fondul lipsei de experienţă şi a neîndemânării, a pierdut controlul volanului, într-o curbă, intrând în gardul de beton al cimitirului din localitate. Mai mult decât atât, în continuarea cercetărilor s-a mai stabilit că tânărul, în noaptea de miercuri spre joi, a mai sustras din două autoturisme parcate în comună, mai multe bunuri, portofele şi carduri bancare, prejudiciul cauzat fiind de 1.000 lei.

„Bunurile sustrase din cele două autoturisme au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducere fără permis şi distrugere”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.