Şoferul băut şi fără permis care a lovit două TIR-uri a fost arestat

0
111

Bărbatul de 40 de ani, din oraşul Filiaşi, care, băut şi fără permis, marţi după-amiază, în timp ce circula pe „Calea Severinului”, în zona hipermarketului Baumax a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a lovit două TIR-uri parcate pe marginea carosabilului, a fost arestat. Poliţiştii au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere anulat din anul 2001 şi, în plus, a comis o nouă infracţiune în stare de recidivă post-executorie. Ieri după-amiază, Judecătoria Craiova i-a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile, însă decizia nu este definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis, ieri după-amiază, propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi au dispus arestarea preventivă pe o perioadă arestarea preventivă pentru 15 zile a lui Ion Grejdan, de 40 de ani, din Filiaşi, care marţi după-amiază a lovit două TIR-uri parcate pe “Calea Severinului”, în zona hipermarketului “Baumax”. Bărbatul a fost reţinut miercuri seară, de poliţiştii Biroului Rutier Craiova, care au extins cercetările în ceea ce-l priveşte şi au stabilit că avea permisul de conducere anulat din anul 2001, fapt ce nu l-a împiedicat să urce la volan. În plus, marţi, după comiterea faptei, Grejdan a suflat în etilotest, rezultatul fiind o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă la spital a refuzat recoltarea probelor biologice.

Reamintim că, marţi după-amiaza, Ion Grăjdan, de 40 de ani, din Filiaşi, în timp ce conducea un autoturism marca Cielo pe „Calea Severinului” dinspre centrul Craiovei către Filiaşi, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul direcţiei de mers şi, în zona hipermarketului „Baumax”, s-a oprit direct în două TIR-uri  parcate pe marginea drumului. Poliţiştii Biroului Rutier Craiova ajunşi la locul impactului au constatat că bărbatul scăpase cu leziuni uşoare, care nu-i pun viaţa în pericol, şi l-au testat cu etilotestul, rezultând o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceste condiţii, oamenii legii l-au dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Numai că, odată ajuns aici, doljeanul a declarat că refuză să se supună recoltării probelor biologice. În plus, în urma verificărilor efectuate în baza de date a IPJ Dolj a reieşit că bărbatul nu posedă permis de conducere. Pe numele său s-a întocmit atunci dosar penal şi a fost lăsat să plece acasă. Numai că oamenii legii au continuat verificările în cauză, şi au stabilit că bărbatul avea, de fapt, permisul de conducere anulat din anul 2001, când a fost prins conducând un autoturism pe drumurile publice deşi avea permisul de conducere suspendat. Mai mult decât atât, Grejdan se află în stare de recidivă post-executorie, fiind condamnat la 3 ani de închisoare în anul 2007, pentru comiterea infracţiunii de furt. Cu noile date obţinute, poliţiştii l-au ridicat pe bărbat, miercuri seară, faţă de el fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi instanţei de judecată, fiind arestat preventive pentru 15 zile.

“În cauză a fost începută şi confirmată urmărirea penală faţă de doljeanul de 40 de ani, acesta fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj. Astăzi (n.r.-ieri) a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă, propunere promovată la instanţă, unde i s-a emis mandate de arestare preventivă pentru 15 zile. În sarcina sa s-au reţinut infracţiunile de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul anulat, refuz de recoltare a probelor biologice şi părăsirea locului accidentului, întrucât a încercat să fugă după impactul cu TIR-urile, însă a fost prins”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Decizia Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Dolj, întrucât nu este definitivă.