Razie rutieră de amploare pe viteză

0
121

De ieri, poliţiştii doljeni au demarat o amplă acţiune pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la importanţa respectării regimului legal de  viteză, acţiune ce se va derula pe tot parcursul week-end-ului. Astfel, toate maşinile dotate cu radar vor fi scoase în stradă, astfel că poliţiştii îi avertizează pe şoferi să nu calce prea tare pedala de acceleraţie.

Analiza dinamicii accidentelor rutiere a relevat faptul că, în perioada 1 ianuarie 2013 – 29 august 2013, pe drumurile deschise circulaţiei publice din Dolj s-au produs 159 accidente grave, în care şi-au pierdut viaţa 31 persoane, iar alte 151 persoane au suferit vătămări corporale grave. Dintre acestea, pe fondul vitezei, atât cea excesivă cât şi cea neadaptată la condiţiile de drum, s-au produs 33 accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 5 persoane decedate, 40 persoane rănite grav şi 24 de persoane rănite uşor.

Tocmai de aceea, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi conştientizarea participanţilor la trafic asupra consecinţelor accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiilor Orăşeneşti şi Municipale din judeţ, vor desfăşura, până pe 31 august, o amplă acţiune, pe principalele artere rutiere din Dolj.

“În cadrul acţiunii se vor folosi toate autospecialele pe care sunt montate echipamente video-radar din dotarea poliţiei doljene. Acestea vor fi amplasate pe sectoarele de drum unde frecvent se produc accidente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză precum şi pe acele tronsoane de drum unde, datorită configuratiei, se poate depăşi cu mult limita de viteză stabilită de legislaţia rutieră”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.