Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în cazul paraşutistei rănite

0
301

Incidentul de marţi după-amiază în urma căruia o tânără de 21 de ani a ratat aterizarea la primul ei salt cu paraşuta şi s-a prăbuşit între blocurile din cartierul craiovean 1 Mai va fi anchetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Fata este în continuare internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma investigaţiilor amănunţite stabilindu-se că are mai multe fracturi, însă este stabilă.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au anunţat, ieri, că „pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul în care o tânără a fost rănită în urma unui salt cu paraşuta. Din primele cercetări, a rezultat faptul că, la data de 28.08.2012, în jurul orelor 15.20, o tânără, membră a unui aeroclub din Craiova, aflată la primul său salt cu paraşuta, a aterizat greşit într-un cartier de locuinţe, lovindu-se de peretele lateral al unui bloc”.

Reamintim că victima incidentului a fost Beatrice Firan, de 21 de ani, din comuna doljeană Amărăştii de Jos, membră a Aeroclubului Craiova. Tânăra, împreună cu mai multe persoane, au sărit din avion undeva la marginea Craiovei, în zona Balta Verde, marţi după-amiază. Beatrice a fost singura care nu a aterizat acolo unde ar fi trebuit. Din primele date, accidentul a fost pus pe seama lipsei de îndemânare şi lipsei de experienţă a tinerei, deşi toţi sunt instruiţi înainte de a sări cu paraşuta. Cert este că Beatrice Firan a ajuns desupra cartierului „1 Mai”, unde a pierdut din înălţime, s-a izbit de faţada blocului S 59, apoi s-a prăbuşit. Locatarii din zonă au sunat pe 112, la faţa locului ajungând poliţişti, jandarmi şi o ambulanţă SMURD care a dus-o pe fată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Chiar dacă a suferit mai multe fracturi, starea rănitei este bună, după cum au anunţat reprezentanţii unităţii medicale, însă aceasta rămâne internată pentru îngrijiri de specialitate. Reprezentanţi ai Aeroclubului Craiova au ajuns şi ei la locul accidentului, au strâns paraşuta şi au spus că au văzut la un moment dat cum fata schimbă traiectoria, însă nu au putut să ofere o explicaţie cu privire la motivele care să o fi făcut pe tânără să rateze aterizarea. Cercetările în cauză continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, după cum au mai anunţat reprezentanţii Parchetului.